Van'da 50 kişinin yaralandığı bombalı saldırının yankıları sürerken gün boyunca yaşanan facianın izleri yansıdı.

Patlamanın gerçekleştiği Beşyol Civarı Ak Parti İl Başkanlığı civarında çok sayıda bina büyük ölçüde zarar görürken, bazı yapılar tam anlamıyla enkaz haline geldi. Saldırının gerçekleştiği bölgenin bir kaç sokak ötesindeki yapıların bile hasar gördüğü saldırıda Ak Parti il başkanlığı binası ile Partiya Azadiya Kurdistan (PAK) partilerinin binaları kullanılamaz hale geldi.

 

3 PARTİNİN BİNASI HASAR GÖRDÜ

Van'da, miting alanı olarak da kullanılan Beşyol Meydanı'nda meydana gelen patlamada birçok bina ve iş yeri hasar görürken, aynı bölgede bulunan AK Parti ile birlikte olay noktasına yaklaşık 100 metre uzaklıklıkta bulunan CHP, hemen yanıbaşındaki SP ve yolun karşı tarafında bulunan ve 60-70 metre uzaklıkta bulunan HDP binaları hasar gördü. En büyük hasarı gören partiler ise AK Parti ile PAK oldu. Bilindiği gibi partilerin bir çoğunun bulunduğu beşyol civarında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Demokrasi Nöbetleri yapılmıştı.

 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: HEDEFİNE ULAŞAMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "Alınan tedbirler sayesinde, özellikle polis kontrol noktalarının önüne yapılan barikat ve engellemeler ve yine saldırı olabilecek noktaların çevresinde alınan önlemler sayesinde bu patlayan araç ilgili hedefine ulaşamamıştır." dedi.

 

"BU TAMAMEN BAYRAMIN HUZURUNA YÖNELİK BİR SALDIRI"


"Bugün Van'da bir araca bomba yüklemek suretiyle bir patlama gerçekleştirilmiştir. Alınan tedbirler sayesinde özellikle polis kontrol noktalarının önüne yapılan barikat ve engellemeler ve yine saldırı olabilecek noktaların çevresinde alınan önlemler sayesinde bu patlayan araç ilgili hedefine ulaşamamıştır. Patlattığı yerde hasar meydana getirdi, 2'sipolis, 6'sı komşu ülkemizin uyruğundaki vatandaşlar olmak üzere 48 kişi yaralanmıştır. Can tehlikesi olan bir yaralımız şu anda mevcut değildir. Bu tamamen bayramın huzuruna yönelik bir saldırıdır. Bu konuda tüm emniyet güçlerimiz tüm güvenlik birimlerimiz bayram boyunca bu tip saldırıların olabilme ihtimaline karşı önemli tedbirler almışlardı. Bir çok yerde de bu konuda bu tedbirleri en üst düzeye getirdiğimizi belirtmek isterim." Soylu, Van'a giderek olay yerinde incelemelerde bulunacağını bildirdi.
 

 

"GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇİNDE"


"Aziz milletimizin tekrar bayramını tebrik ediyorum. Bugün sabahtan itibaren morallerini en yüksek seviyede gördüğüm gerek jandarma özel harekat, askerimiz, gerek polis özel harekatımız, polisimiz ve tüm güvenlik güçlerimiz ülkemizin bu tip terörist saldırılara karşı muhafaza edilmesi ve bunların engellenmesi konusunda, hem istihbari hem de tedbir anlamında yoğun bir çalışma içindedir. İnşallah bunlara her noktada gereken cevap veriliyor, verilecektir. Güzel Van'ımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Editör: TE Bilisim