Son aylarda Van'da sayıları her geçen gün daha da artan ve vatandaşlar arasında huzursuzluk yaratan Suriyeli dilencilerin durumu çözülemeyince olaya Bakanlık el attı. Belediyelerin topladıktan sonra herhangi bir işlem yapamadan salıverdiği dilenciler Türkiye'nin diğer kentlerinde de sorun olunca Bakanlıktan Van'ın da arasında bulunduğu 81 ilin Valisine talimat geldi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,Türkiye'deki şehirlerde yaşayan Suriyelilerin maddi imkanlarının tükenmesi nedeniyledilencilik gibi görüntülerin ortaya çıkabildiğini belirterek, bütün valilere genelge gönderdiklerini söyledi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD Başkanı Fuat Oktay ile düzenlediği basıntoplantısında, son günlerde birçok ilde gerginlik yaratan Suriyeli mültecilerle ilgili çarpıcı bir gelişmeyi de açıkladı.

BAZI ŞEHİRLERDE İSTENMEYEN TAHRİKLER OLDU

Bazı şehirlerde istemedikleri tahrikler olduğunu da anımsatan Atalay, şehirlerdeyaşayanların imkanlarının tükenmesi nedeniyle dilencilik gibi görüntülerin ortaya çıkabildiğini belirterek, bütün valilere genelge gönderdiklerini bildirdi: “Kamplarımızda halen boş yerimiz var. Dilencilik gibi görüntülere meydan vermeyin. Bunlara oradaki sivil toplum kuruşları yardım yapabilir. Ama kampa gönderecekseniz, kamplarda boş yerimiz var. Yeni kamplarda oluşturabiliriz, yer arıyoruz. Şehir içlerinde o tür görüntüleri biz de arzu etmiyoruz, Suriyeli kardeşlerimiz için.”

Editör: TE Bilisim