Son yıllarda Van turizmin gelişmesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Van’ın 2023-2027 yılı turizm yol haritasının belirlenmesi için Kapadokya Üniversitesi tarafından hazırlanan “Turizm Master Planı” Vali Ozan Balcı başkanlığında yapılan toplantıda görüşüldü. Kent turizmin geliştirilmesi için yapılacak tüm çalışmalar, izlenecek yol, Kapadokya Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Doç. Dr. Halil Burak Sakal ve Funda Firuz Akan tarafından slayt eşliğinde sunuldu. Toplantıya Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu’da katıldı. 


“ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ”

Van Valiliğinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ozan Balcı, master planının ara raporunu değerlendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti: ” Bilimsel çalışmalar ışığında hazırlanan master planı, turizmimizin gelişmesine yönelik yapılacak yatırımlara ve çalışmalara büyük katkı sunacak.
İnşallah bu işin aktörleriyle önümüzdeki günlerde bir araya gelerek master planımızı hayata geçireceğiz. Çok güzel bir çalışma olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederim”

Editör: TE Bilisim