ŞEHRİVAN HABER:

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Van Gölü Aktivistleri Derneği’nin Van Gölü’nün korunmasına dikkat çekmek için başlattığı kadın yürüyüşünün final etabına katılarak dernek üyeleriyle birlikte yürüdü.

BALCI: GÖLÜMÜZÜ KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Programda konuşan Vali Balcı, “Yapılan faaliyet çok anlamlı. Bir memleketi sevmek sadece insanlarıyla değil, dağlarıyla, ormanlarıyla, ovalarıyla, nehirleriyle, gölleriyle, kurdu, kuşu, börtü-böceğiyle beraber sevmektir. Siz memleket, millet sevgisinin en güzel örneğini vermiş oldunuz. Van doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle, ülkemizin bir zenginliği. Van Gölü sahip olduğu, barındırdığı güzelliklerle, potansiyelle, ülkemizin, dünyamızın, Van'ımızın bir değeri. Sadece bir göl değil, taşıdığı potansiyel, kültüre, turizme katkısı çok büyük. Burada insanların birçok hatırası var. Gelecek kuşakların da güzel hatıraları olacak. Bu gölü geçmişimizden miras aldık. Gelecek kuşaklara da en güzel şekilde devredeceğiz. Gölümüzü korumak için çalışıyoruz” dedi.

BALCI: 6 İLÇEMİZDE ARITMA TESİSİ KURUYORUZ

Balcı, “100 kamyonla yaptığımız dip çamur temizliğini bir yılda bitirmeyi planlıyoruz. Erciş ilçemizde de dip temizliği yapacağız. 6 ilçemizde arıtmalar kuruyoruz. İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisimiz çalışıyor. Van Gölü için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim