ŞEHRİVANHABER

Murat Sarısaç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, Van’da seçilmiş belediye eş başkanlarının yerine atanan kayyumların uygulamaları sıklıkla kamuoyunda tartışılmaktadır. Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) ile İpekyolu Belediyesi’nin Van’da muhtelif cadde ve sokaklarda yürüttüğü yol ve kaldırım çalışmaları da ciddi tartışmalara yol açmıştır. Çünkü kentin birçok noktasında aynı anda başlatılan ve bitirilmeyen çalışmalar, gündelik yaşamı ve ticari döngüyü ciddi oranda etkilemiştir. Aynı şekilde yazın tozdan etkilenen yurttaşların yağmurlarla birlikte çamura dönen cadde ve sokaklara yönelik şikayetleri de basına yansımaktadır. Halihazırda moloz yığınları ve çukurlar yürümeyi zorlaştırırken kar yağışının başlamasıyla günlük yaşam daha da zorlaşacaktır.”

“ESNAF DÜKKANLARINI KAPALI TUTMAK ZORUNDA KALMIŞTIR”

Bunun yanında Covid-19 salgını nedeniyle iş yapamayan Van esnafı da ciddi bir mağduriyet yaşadığını belirten Sarısaç, “Esnafın kentte yazın beklediği ticari canlılık, uzayan yol ve kaldırım çalışmaları nedeniyle sekteye uğramıştır. Çünkü bazı yolların kapatılması, oluşan toz ve çamur yurttaşların alışveriş yapmasını engellediği gibi bazı esnaflar, ürünlerin zarar görmemesi için dükkanlarını kapalı tutmak zorunda kalmıştır. Yurttaşlar, şikayet etmelerine rağmen muhatap bulamadıklarından yakınırken basının sıklıkla konuyu gündeme taşımasına rağmen bir ilerleme kaydedilmemiştir.” Dedi

ESNAF EKONOMİK KAYIP YAŞADI

Yol çalışmalarının kentin canlandığı bir dönemde başlatılarak esnafa ekonomik kayıp yaşattığını dile getiren Sarısaç, “İşyerlerinin kapalı olduğu ve gündelik yaşamın durduğu Covid-19 salgını sürecinde yapılmayan çalışmaların kentin canlandığı bir dönemde yapılması ve çalışmaların uzaması ciddi bir eleştiri konusudur. Çünkü kentin tamamını etkilediği halde yurttaşların şeffaf bir şekilde bilgilendirilmediği, çalışmanın belirli bir takvime bağlanmadığı ve esnafın ekonomik kaybının öngörülmediği ortadadır.” Dedi

Bu bağlamda;

AYLARDIR SÜREN YOL ÇALIŞMALARINDA BAKANLIKTA HANGİ BİLGİLER VAR?

Van merkezde muhtelif cadde ve sokaklarda aylardır devam eden yol ve kaldırım çalışmaları hakkında Bakanlığınızda hangi bilgiler bulunmaktadır?

ÇALIŞMALARININ UZAMASININ SEBEBİ NEDİR?

Van merkezde muhtelif cadde ve sokaklarda süren yol ve kaldırım çalışmalarının uzamasının sebebi nedir? Çalışmaların ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir?

Van’ın birçok noktasında çalışmalar aynı anda başlatılırken gündelik ve ticari yaşama etkileri neden göz önüne alımamıştır? Çalışmalar başlamadan önce nasıl bir planlama yapılmıştır? Van’ın merkezinde 2021 yılı içerisinde yürütülen yol ve kaldırım çalışmaları için ayrılan bütçe ne kadardır? Çalışmalar hangi kurum veya şirket tarafından ne kadar bedelle yürütülmektedir?

Editör: TE Bilisim