ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Van Radyocular Derneği tarafından Bu yıl ikincisi düzenlenen Van’ın En Başarılıları ödül törenine Şehrivan Gazetesi damga vurdu. 16 ayrı kategori ve özel ödüllerinde verildiği gecede Şehrivan Gazetesi kentin en başarılı ödülüne layık görülürken, gazete yazarlarından Ömer Aytaç Aykaç da geçen yılın ardından bu yıl da 2017 yılı en başarılı köşe yazarı seçildi. Jüri üyelerinin oylarının büyük çoğunluğunu alan Şehrivan Gazetesi iki alanda birden ödül alarak fark yaratırken gazetenin başarılı muhabiri Önder Altınal da en başarılı muhabir kategorisinde fark yaratan isimlerle birlikte yarışarak 2’inci sırada yer buldu.

 

İlki geçtiğimiz yıl yapılan ve Van Radyocular Derneği (VANRAD-DER) tarafından düzenlenen "Van’ın En Başarılıları Ödül Töreni"nin ikincisi düzenlendi. Bir otelde düzenlenen ödül töreninde 2017 yılının en başarılıları ödüle layık görüldü. 16 kategoride gerçekleştirilen en başarılar ödül töreninde gazeteniz Şehrivan, en başarılı gazete seçilirken, gazete yazarlarından Ömer Aytaç Aykaç ise en başarılı köşe yazarı seçildi. Aykaç, geçtiğimiz yıl düzenlenen ödül töreninde de en iyi köşe yazarlığını, merhum Abdulhelim Almalı ile birlikte almıştı. 16 kategoride en başarılı belediye başkanı İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk seçilirken, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zorluoğlu’na da özel ödül kategorisinde "Van’a Hizmet Ödülü" verildi. Gümrük Ticaret Bakan Yardımcı Fatih Çiftci ise hem En Başarılı Vanlı Bürokrat hem de En Başarılı Kamu Yatırım Projesi ile 2 ödül aldı.

 

 

GEÇKEN YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Van Radyocular Derneği (VANRAD-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Geçken ilk olarak şunları söyledi: “2016 yılında kurulduğumuzda en başta sektörümüzü düşündük. Sektörümüzün yanı sıra gelenek ve göreneklerimizi kaybetmeden entelektüel bütün çalışmalara destek sunmak için bir çalışma içine girdik. 2016 yılında kurulduktan hemen sonra, Türkiye’de başkanlık sistemi tartışılıyordu. Bizde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ortaklaşa ‘Gazeteciler ve Akademisyenler Başkanlık Sistemini Tartışıyor’ paneli yaptık.”

 

 

İŞTE OY VEREN JÜRİ ÜYELERİ

Jüri üyeleri hakkında da bilgiler veren Geçken, “Bizler bu yarışmayı yaparken 20 jüri belirliyoruz. Bir noktaya dikkat çekmek isterim. Seçtiğimiz jürilerin hiçbir tanesi diğer birinin jüri olduğunu bilmiyor. 20 jürinin bir birinden haberi olmuyor. Kendilerini güvence altına almak adına bunu yapıyoruz. 20 kişilik jüri üyelerimizde; Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Diş Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Kamu Yönetim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Menaf Turan, Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürü İbrahim Yakut. Doğan Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Feyat Erdemir, İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, Vangölü Gazetesi İmtiyaz Sahibi Berat Öner, Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mehmet Aslan, TÜMSİAD Van Şube Başkanı Süleyman Güler, Memur-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin. Hizmet İş Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, ASKON Van Şube Başkanı Fatih Altun, Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Donat. Altın Kentler Platformu Başkanı Cenap Tuncer, Van Şair Yazarlar Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman, Bak Hele Bak Sahibi Yusuf Konak ve Van YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Karaduman.” İfadelerini kullandı.

 

 

PARLAK: TATLI BİR REKABET ORTAMI VAR

Gece bir konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak ise geleneksel hale gelen ödül gecesinde bir arada olduklarını söyledi. Parlak şöyle konuştu: "Van büyük bir şehir ve oldukça dinamik bir şehir. Hem kamu kurum yöneticileri hem STK’lar ve özel sektör itibariyle bakıldığında oldukça hareketli ve büyük bir ölçek. Bu açıdan bu tür organizasyonlar hem kamu kurumlarımız arasında hem de diğer STK’lar arasında tatlı bir rekabete yol açıyor. Açıklanacak olan isimler belki her kesimi tatmin etmez ama oldukça objektif olduğunu düşünüyorum. Van’ın temsil kabiliyeti yüksel olan 20 kişilik bir jüri var. Bu program ile Van’da güzel bir tatlı rekabet var. Bugün bu ödülü alacak olan arkadaşlar bu ödülleri hak ediyor. Bu ödüller diğer insanları da motive edecektir diye düşünüyorum."

 

 

ÇİFTCİ: VAN BASININI ÖNEMSİYORUZ

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, geçen yılda bu programa katıldığını söyledi. Çiftci basının önemli bir güç olduğunu belirterek, "Dünyada basın 3’üncü bir göz olarak kabul ediliyor. Bu anlamda bir ilde ne kadar güçlü bir basın varsa o kadar güçlü bir denetim ve kamu ile siyasetçiler için de bir oto kontrol sistemi oluştuğu kanaatindeyim. Van’daki tüm basın birimleri bizim için çok değerlidir. Radyolar çok bilinmese de toplumla iletişim anlamında önemlidir. Bu yüzden biz Van’daki basın camiasını büyük ölçüde önemsiyoruz." Dedi.

 

 

"VAN’DA YENİ TELEVİZYONLAR AÇILACAKTIR"

"Van önceki yıllarda yerel ve ulusal düzeyde televizyonların olduğu bir şehirdi" diyen Çiftci şöyle devam etti: "Üzülerek söylemek gerekir ki her 2 televizyonda terör örgütlerinin güdümüne girdikten sonra devletimiz tarafından kapatıldı. Ümit ediyorum ki bundan sonra ki süreçte Van, hem ulusal hem de yerel düzeyde televizyonlara sahip bir il olur. Çünkü Van bölgede gelişim noktası en önemli şehirdir. Ekonomisi, bulduğu konum itibariyle gelişime en açık illerdendir. Van’ın potansiyelini bunu yapmaya ve taşımaya açıktır." Çiftci Van’ın Ak Parti hükümetleri dönemin de tüm alanlarda yatırımlar aldığını söyleyerek bu yatırımların devam ettiğini aktardı.

 

 

İŞTE VAN’IN EN BAŞARILILARI

En Başarılı Vanlı Bürokrat: Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci

En Başarılı Belediye Başkanı: İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Cemil Öztürk

En Başarılı Kurum Amiri: Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç

En Başarılı Kamu Yatırım Projesi: Kapıköy Sınır Kapısı Modernizasyonu

En Başarılı Sosyal Yatırım Projesi: İŞGEM (30 Adet İşyeri Altyapısı Projesi)

En Başarılı Meslek Kuruluşu: Van TSO (Necdet Takva)

En Başarılı Özerk Bütçeli Kurum: DAKA (Halil İbrahim Güray)

En Başarılı Radyo: Tutku Radyo

 

 

En Başarılı Günlük Yerel Gazete: Şehrivan Gazetesi

En Başarılı Dergi: Memleketim Van (Yılmaz Tekin)

En Başarılı Yazar: Müştehir Karakaya

En Başarılı Köşe Yazarı: Şehrivan Gazetesi - Ömer Ayraç Aykaç

 

 

En Başarılı Muhabir: Anadolu Ajansı - Özkan Bilgin

En Başarılı İnternet Sitesi: www.gazetevan.com (Arif Karakaş - Adnan Çelik)

En Başarılı Kadın Yönetici: TEGV Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Müdürü Rezzan Bayram

En Başarılı Sporcu: Ömer Ayçiçek

 

 

ÖZEL ÖDÜLLER

Fark Yaratan Kadın Bürokrat Ödülü: Tuşba Kaymakamı Meral Uçar

Kültürel Değerlere Katkı Ödülü: Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal

Van’a Hizmet Ödülü: Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu

Abdulhelim Almalı İyilik Ödülü: Sivil Dayanışma İnisiyatifi Dönem Başkanı Haluk İnanç

Van Büyükşehir Belediyespor’a Katkı Ödülü: Servet Yenitürk

 

Editör: TE Bilisim