İŞTE O OKULLA İLGİLİ TÜM DETAYLAR

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıkları yapılmaya devam ederken, okullar öğrenci kayıtlarını hızla sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların eğitime başlayacak olması kararından sonra okullarda hareketli günler yaşanırken veliler de kentin dört bir yanındaki okullara öğrencilerini kaydetmek için çaba harcıyor. Bu anlamda en büyük önem ise okul ile ilk tanışma adımı olan anaokullarına veriliyor. Sayısı son dönemlerde iyice artan anaokullarına kayıt süreci devam ederken Van’ın en gözde anaokullarından birisi olan İpekyolu ilçesinde bulunan Van Anaokulu da öğrencilerini bekliyor.

EN DONANIMLI OKULLARDAN BİRİSİ

İpekyolu ilçesine bağlı Buzhane Mahallesi, 6006. Sokak’ta, Van Anadolu Lisesi yanında eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettiren okul, yeni okula başlayacak öğrenciler için ciddi imkan ve olanaklar sağlıyor. Dört katlı bir binada eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüten okul çevresel anlamda da örnek bir okul olarak öne çıkıyor. Servis girişi ile yaya girişleri ayrı olan, düzenlenmiş ve yemyeşil bir bahçese sahip olmasının yanında oturakları, çocuk park alanları, sınıf seraları, sınıf için mini ekim bahçeleri, trafik pisti, dışarı etkinlik alanı bulunan okulun içi de öğrencilere her türlü deneyimi yaşatması ile dikkatleri çekiyor.

ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ İMKANLAR SAĞLIYOR

İdari katın sınıflardan ayrı bir katta yer aldığı, veli bekleme salonları, rehberlik servisi, sinema salonu, yemekhanesi, oyun salonu, kapalı spor salonu, gibi alanları ile dikkat çeken okulda hijyenik sınıflar ve diğer alanlar da velilerin öğrencilerini gönül rahatlığı ile öğrencilerini bu okula göndermesi için olanak sağlıyor. Kentin dört bir yanına öğrenci servisi bulunması ile birçok bölgeden öğrenci alabilecek durumda olan okul yüksek oranda öğrenci kabul kapasitesine de sahip olması ile biliniyor. Mahalle ile birlikte tüm kente hizmet vermek için kadrosunu da güçlendiren okulun İbrahim Akkoyun’un müdürlüğünü, Güven Aykaç’ın müdür yardımcılığını yapıyor. Güçlü bir anasınıfı öğretmeni kadrosunun yanında bir de rehberlik öğretmeni bulunuyor.

İYİ BİR DEVLET OKULU ARAYANLAR İÇİN GÜZEL FIRSAT

Anne ve babaların öğrencilerini göndermek için ciddi bir arayış içinde bulunduğu bir dönemde hem nitelikli bir kadro hem de yapısal anlamda en ideal okullardan birisi olmasıyla dikkat çeken Van Anaokulu, kentin her yerinden öğrenci kabul etmesi yönüyle de devlet okuluna öğrencisini göndermek isteyen velilere büyük kolaylık sağlıyor. Okul ayrıca şehrin kalabalığından uzak, doğal bir çevreye sahip olmasının yanında çocuklara yeşil bir alan içerisinde eğitim-öğretim imkanı sunuyor.

Okul ile ilgili daha fazla bilgi için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim