ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ

Son yıllarda kente gelen yöneticilerin oluşturduğu vizyon ve planlama toplantılarından birisi daha geçtiğimiz haftalarda yeni Vali Ozan Balcı başkanlığında start aldı. Vali Balcı’nın Van Valiliği ve Büyükşehir Belediye başkanlığı görevine başlar başlamaz hazırladığı işlerden birisi olan Van’ın Geleceği Çalıştay’ı kısa sürede hazırlanarak buluşmaları gerçekleştirdi. Van Valiliği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin alt yapısını hazırladığı ‘Van’ın Geleceği Çalıştayı’ 16 başlıkla buluşmalar ve tartışmalar gerçekleştirdi. 16 farklı masada ve farklı konularının konuşulduğu çalıştayın yaptığı sorun tespiti ve öneriler ile ilgili toplantıları tamamlanırken dün itibariyle de değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda sunum yapan 16 akademisyen, ele aldıkları konunun kısa, orta ve uzun vadede amaç, hedef ve faaliyetlerini anlattı. Balcı, çalıştayın verimli geçtiğini, bayramdan sonra çalışmalara başlanacağını ve bu çalıştayın sempozyuma çevirmek istediklerini de belirtti.


341 KİŞİ KATILIM SAĞLADI

Van’da 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında, 341 kişinin katılımıyla Van’ın sorunlarının ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı ‘Van’ın Geleceği Çalıştayı’ düzenlenmişti. Çalıştayın temel amacı; Van’ın birçok alanda durum tespitini yapmak ve potansiyelini ortaya çıkarmaktı. Çalıştayın başka bir amacı ise Van’ın negatif ve pozitif yönlerini birlikte ele alarak veri temelli bir zeminde kısa, orta ve uzun vade için somut hedefler belirleyerek, sonuç olarak performans göstergelerini ilerleme raporları şeklinde kamuoyuyla paylaşmaktı. 16 farklı masada birbirinden farklı konuların konuşulduğu çalıştayın dün değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Van Valisi Dr. Ozan Balcı, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İpekyolu Belediye Başkanı İhsan Emre Aydın, il protokolü, kurum amirleri, STK temsilcileri katıldı. Toplantıda sunum yapan akademisyenler, kısa, orta ve uzun vadede yapılacakları, amaç, hedef ve faaliyetleri anlattı.

VALİ BALCI, ÇALIŞTAYIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ!

Çalıştayın sonuç değerlendirme toplantısında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ozan Balcı, çalıştayın önemine değinerek “Ben de bu Van ailesinin bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyorum. Böyle güzel bir çalıştayın gerçekleştirilmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalıştay oldu. Hep beraber bir şeyler yapacağız. Biz memleketimiz ve milletimiz adına yapıyoruz. Bunu hep birlikte yapmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Kamu yönetiminin de bir numaralı kuralı konuşarak, müzakere yaparak işlerin halledilmesi ve daha verimli olabilmemiz için bizim konuşmamız lazım” dedi.

“ŞEHRİ GELECEK KUŞAKLARA HAZIRLIYORUZ”

Çok güzel işler ortaya çıktığını ifade eden Balcı, “Koordinasyonu bilmeyen, birlik ve beraberliği bilmeyen, birbirini sevmeyen şehirlerin başarılı olma şansı sıfırdır. Biz bu şekilde şehri geleceğe hazırlıyoruz. Şehri gelecek kuşaklara hazırlıyoruz ama bunu ortak akılla, sevgiyle ve muhabbetle yapıyoruz. Ben bunu çok önemsiyorum çünkü bu işlerin sürdürülebilirliği, etkinliği, verimli olup olmadığı çok önemli. Eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan spora, kültür turizmden ulaşıma, kırsal kalkınmadan tarıma, güvenlikten göçe ve hayatın her kesimine, biz ev ödevimizi öğrenmiş olduk. Bayramdan sonra toplantı yapılacak. Görevler verilecek ve ne şekilde yapılacağını konuşacağız. Bütçede, insan gücünde problem yok Allah’ın izniyle. Gerek belediyedeki arkadaşlar gerekse valiliğin koordinesindeki Kaymakamlıklar, kayyımlar, kurum amirleri herkes tek tek çalışacak” diye ekledi.

“VANLI HEMŞEHRİLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ”

Van’ın yüksek potansiyeli olan bir il olduğunu belirten Balcı şunları söyledi: “Biz bunu ev ödevi olarak alıyoruz. Bunlar Vali Ozan Balcı’nın işleri değil. Biz bu işlerin sadece hizmetkârıyız. Vanlı hemşehrilerimizin hizmetindeyiz. Bunu devletin gerçek sahibi olan millet adına yapıyoruz. Bizim için önemli olan milletimizin gönlünde taht kurmaktır. Güzel işler yapınca milletimizin gönlünde taht kurarız. Bizim endeksteki sıralamamızı yukarıya çıkarmamız lazım. Bu yetmez Van için. Çözülemeyecek de bir şey yok. Bu meseleleri dert etmemiz lazım.”

“BİZ VAN’I YÜKSELTECEĞİZ”

Beraber olacaklarını ve hizmet edeceklerini ifade eden Balcı, “Derdi dert edinenlerin dışında kapasitesi olan insanlar bir şeyler çözer. Biz aslında yüksek bir kapasite meydana getirdik. Bireysel başarı olmanın ötesine çıkarıyoruz. Bu bir hizmet yarışı zaten. Bir sürü insan buralara emek vermiş. Biz Van’ı yükselteceğiz. Vanlı hemşehrilerimizi yücelteceğiz. İsminizi yüceltmek istiyorsanız emek vereceksiniz. Bu toplantının sevindirici tarafı hem yönetici sınıfı burada hem de ilmiye sınıfı. Bu bizim için şans. Bu müthiş bir mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.

BALCI: VAN’IN UMUDUYUZ

Balcı, Van’ın umudu olduklarını belirterek, “Biz çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Vanlı hemşehrilerimizin de hayır duasını alacağız. Van’ın sahip olduğu yüksek potansiyelle beraber hak ettiği yere getireceğiz. Şehri gelecek kuşaklara hazırlayacağız. Uygulamada da istişare şeklinde gidecek. Zaten biz bunların sürekli ara raporlarını da alacağız. Bu toplantıları uygulamaya geçince uygulama sonuçlarını da kamuoyuyla paylaşacağız. İşlerimizi iyi niyetle, samimiyetle yaparsak inşallah Allah bizim yar ve yardımcımız olur. Biz şehrin umuduyuz aynı zamanda. Çocukların, gençlerin, kadınların, işsiz insanların, esnafın, çiftçinin, engellilerin, iş dünyasının umuduyuz. Dolayısıyla bize umut bağlayanları yarı yolda bırakmamamız lazım. Onların hayallerine katkı sağlamamız lazım. Onun için hedefe kitleneceğiz” dedi.

“ÇALIŞTAYI SEMPOZYUMA ÇEVİRMEK İSTİYORUZ”

Milletimiz zaten ödülümüzü verir. Çok güzel bir çalıştay oldu. Rektör hocamla görüştüm. Eylül ayında da çalıştayı sempozyuma çevirmek istiyoruz. Eğitim, sağlık, kültür ve turizm vs. konular daha derinlemesine konuşulsun. Yol haritamız daha da şekillenir hem bu şekilde. Bu düşüncelerle çalıştayın memleketimize, ülkemize, Van’a, Vanlı hemşehrilerimize, Van’ın geleceğine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Editör: TE Bilisim