Van Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, City Van AVM ve çok katlı otoparkta incelemelerde bulunarak, yarım kalan iki önemli projenin biran önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi, yapımı uzun süredir devam eden çok katlı otopark ve City Van AVM projesini kısa sürede bitiriyor. Yapımına 6 yıl önce başlanan ancak bir türlü bitirilemeyen çok katlı otoparkta artık sona gelindi. Şerefiye Mahallesi’ndeki çok katlı otoparkın bağlantı yollarının yapımı ve teknolojik hizmetlerinin montajı sürüyor. Kısa bir sürede açılması planlanan 424 araç kapasiteli 7 katlı otoparkta incelemelerde bulunan Genel Sekreter Mustafa Yalçın, zemin katının da dükkânların bulunacağı çok katlı otoparkın en geç bir ay içerisinde açılacağını kaydetti.

 

 

Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi ve ilgili daire başkanlarıyla beraber çok katlı otoparkta ve City Van AVM’de yapılan çalışmaları yerinde takip eden Mustafa Yalçın, yüklenici firma yöneticilerine projeleri bitirmeleri uyarısında bulundu. Otoparkın hayata geçirilmesiyle beraber kentteki park sorununun önemli ölçüde giderileceğini belirten Yalçın, “Kısa bir süre sonra otoparkımız açılacak. Artık hiç kimse yol kenarlarına araçlarını park edemeyecek. İl Emniyet Müdürlüğü ile beraber çalışıp cadde ve sokaklara park yapan araçlar otoparka yönlendirilecek. Yönlendirme sonrası trafik ekiplerimiz kurallara aykırı hareket edenlere cezai işlem uygulayacak. City Van AVM’nin bitirilmesi içinde görüşmelerimizi yaptık. İnşallah onu da kısa sürede bitireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 

Yalçın ve beraberindekiler daha sonra City Van AVM’de incelemede bulundu. City Van AVM’nin de en geç yılsonuna yetiştirileceği belirtildi.

 

Editör: TE Bilisim