ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ-  Sokak lezzetlerinden ilham alınarak damak tadına uygun tatların bir arada yer aldığı ‘Tezgah Sokak Lezzetleri’ Van Şubesi, kapılarını açtı.

Her gün yeni bir markanın taşındığı, sıfırdan yeni markaların oluşturulduğu kentte lezzet düşkünlerinin uğrak yeri olabilecek bir mekan daha kapılarını açtı. Son dönemlerde bir çok nezih ve popüler mekanın açılması ile kafe ve restoranlar caddesine dönen İpekyolu’nda dikkat çeken son yatırım ‘Tezgah’ oldu. Yiyecek-içecekte önemli markaların büyük rağbet gördüğü bir süreçte Van’da tüm sokak lezzetlerini bir çatıda buluşturacak bir mekan olarak açılan Tezgah adlı firma, farklı illerden, farklı lezzet duraklarından tüm tatları bir yerde buluşturmak üzere ‘merhaba’ dedi. Kısa sürede Vanlılar’ın büyük ilgi göstermesi beklenen mekanın açılışında kenti temsilen bir çok isim yer alırken, açılışta konuşan İşletme Ortaklarından Onur Yılmaz, Tezgah ile Van’ın hiç tatmadığı lezzetleri tadacağını söyledi.

SOKAK LEZZETLERİ SEVENLERİN ORTAK NOKTASI ‘TEZGAH’

Sokaktaki lezzetlerden ilham alınarak her kesimin mutlaka sokaktaki lezzetlerden dolayı aklını çelen, ağzını sulandıran, yemekten zevk aldığı çok sevilen lezzetler ‘Tezgah Sokak Lezzetleri’nde bir araya geliyor. Sokaktaki lezzetlerin bir arada yer aldığı nezih ortamıyla, her kesime hitap eden konseptiyle ve tecrübeli kadrosuyla kentteki yemek sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Özellikle geniş menü seçeneği yanı sıra sokak lezzetlerindeki kuzu kokoreçler, dana sosisler, ıslak bazlama burgerler, özel sucuklar ve en güzel lezzetler Tezgah’ın başlangıçları ile beraber Tezgah’ta yer alıyor. Özellikle kentteki sokaklar lezzetleri bakımından büyük bir eksikliği tamamlamayı hedefleyen ‘Tezgah Sokak Lezzetleri’ müşteri odaklı anlayışıyla İkinisan Caddesi’nde kapılarını açtı. İşletmenin açılışına Van ESOB Başkanı İsa Berge, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YILMAZ: YÜZDE YÜZ HAZIRIZ

Açılış sonrası Şehrivan Gazetesi’ne açıklama yapan İşletme Ortaklarından Onur Yılmaz, böyle bir işletmeyi kentte kazandırdıklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Yılmaz, ‘Tezgah Sokak Lezzetleri’nin Antalya menşeli (franchising) firma olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “İşletmemizin açılışına karar vermeden önce Antalya’da firma ile görüşmelerimiz oldu. İlimizde bu işletmeyi açmak istediklerimizi firmaya ilettik, çok istediğimizi gösterdik. Yaklaşık olarak 45 günlük bir hazırlık sürecimiz oldu. Ondan sonraki süreçte demo çalışmalarına başladık. İlimizdeki insanların damak tadına uygun şekilde sunmaya gayret gösterdik. Bugün yaptığımız açılışla yüzde yüz hazır olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

“HALKIMIZ TADMADIĞI LEZZETLERİ TADACAKTIR”

Tezgah’ın temel çıkış noktasının kokoreç olduğunu belirten Yılmaz, kokorecin hassas bir konu olduğunu ifade etti. Yılmaz, son olarak şunları söyledi: “Kokoreç çok hassas bir ürün, öncelikle temizliğine çok dikkat etmeniz ve emin olmanız gerekiyor. İşletme konsepti olarak sokaktaki lezzetleri tadından ödün vermeden restoranda taşımış oluyoruz. Sokak lezzetleri çeşitlendirerek işletmemizde insanların beğenisine sunmak istiyoruz. Özellikle kokoreçteki çeşitliliği farklı noktalarda yiyebileceğiniz bütün kokoreç çeşitlerini işletmemizde bulmak mümkündür. İşletmemizde sokaktan gelen lezzetlerden çok çeşit barındırıyoruz. Personellerimiz iyi bir eğitime tabi tutularak, iyi bir kadroyla kaliteli bir lezzet sunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın, halkımız tatmadığı lezzetleri tadacaktır”

“VAN ÇOK GÜZEL BİR MARKA KAZANDI”

Antalya’dan açılışa katıldığını ifade eden Franchising marka Sahibi Murat Demir Tunca, farklı illerden çok sayıda franchise talebinin olduğunu söyledi. Tunca, firma olarak alt yapı ve sistemi kurma taraftarı olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Özellikle buradaki insanların yemek kültüründeki algısı ve buradaki kozmopolittik ortamı açıkçası çok beğeniyorduk. Sık sık geldiğim şehirler arasında yer alıyordu. Dolasıyla böyle bir işletmenin burada tutabileceği fikrini istişare ederek bu sonuca vardık. Burada şube açılmasına karar verdikten sonra kokoreç alakalı eksiklik olduğunun bilincindeydik. İşletmemizde çok sayıda kokoreç çeşitti var. Eleştiriye açık bir firmayız burada aynı şekilde eleştiriye açığız. Burada en önemli faktör ürüne ne kadar kaliteli olursa olsun, işletmenin durumu, müşteriye yaklaşımı ve müşteri memnuniyeti aslında işletmenin ne kadar uzun yıllar yaşayabileceğinin göstergesidir. Şu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim, Van çok güzel bir marka kazandı” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim