ŞEHRİVAN HABER-ORHAN SAĞLAM :

Dünyada ve Türkiye’de değişen öğrenci, veli kuşağı ve bununla birlikte değişmesi ve yenilenmesi gereken eğitim-öğretim hizmetleri fikrinden hareketle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek amacıyla yola çıkmış bir okul markası olan EGEBİL, kaliteli yeni nesil eğitim-öğretim anlayışıyla şimdide Van ile buluşuyor. 2021-2022 Yıllarında eğitim-öğretime başlayacak olan EGEBİL Okulları, Kültür Koleji’nin yerine geçecek. Daha önce Van’da hizmete başlayan Kültür Koleji artık EGEBİL olarak Van’da kolej hizmeti verecek. Kentteki basın mensupları ile bir araya gelen EGEBİL Eğitim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tatar, EGEBİL’in kuruluş amacı, Van’ı tercihi nedenleri ve yeni nesil eğitim modeliyle ilgili bilgiler verdi. Tatar, “Kültür Koleji eğitimcileri ile yola devam edeceğiz. Türkiye’nin çok fazla devrimi ve reformunu kaçırdık ama eğitim-öğretim reformunu en iyi şekilde yapacağız.” Cümlelerini kullandı.

VAN’DA EGEBİL İLE YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR!

EGEBİL Eğitim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tatar “Van’ın geleceği için yapılacak büyük yatırımı öncelikle sizlerle paylaşmak istedik. Bildiğiniz gibi Türkiye’de ve dünyada bir dönem bitti ve yeni bir dönem başlıyor. Bununda en büyük yansıması eğitim sektöründe oluyor. Van’da EGEBİL ile yeni bir sayfa açıyoruz. Şunu öncelikle belirteyim beni bundan sonra çok fazla göreceksiniz.”

“VAN’DA VE TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Van’da eğitim-öğretim tasarımları adına bildiğiniz her şeyin unutulması gerektiğini söyleyen Tatar, şunları anlattı: “Allah nasip ederse sadece buradaki öğrencilerimiz için değil, tüm özel ve devlet okullarına lokomotif olacak bir eğitim-öğretim tasarımıyla yani 4. Nesil Eğitim-Öğretim modeliyle Van’a geldik. Bu Van’da ve Türkiye’de bir ilk. Bizde bunu Van’a getirmenin gururunu yaşıyoruz. Van’da bu projeyi hayata geçirmek için destek olan ve bizleri yalnız bırakmayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en büyük problemi bildiğiniz gibi eğitimdi, artık büyük çözümü eğitim olacak. Dolayısıyla Van’da ezber bozan bir eğitim-öğretim modeli olacak. EGEBİL Okulları Van’ımıza hayırlı uğurlu olsun.”

“BU ŞEHRE VE BU ÜLKEYE YAPILAN HER YATIRIM ELBETTE Kİ ÖNEMLİDİR”

Yaşanan Covid-19 pandemisi nedeniyle daralmanın olmasına rağmen büyük bir yatırım yaptıklarını aktaran Tatar, “Koronavirüs nedeniyle nasıl bir süreçten geçtiğimizi hepiniz yakından takip ediyorsunuz. Herkes küçülmeye doğru gidiyorken, herkes sırada beklerken ve he rkes köşesine geçmiş acaba ne olacak diye bekliyorken biz bu ülkenin ve bu şehrin geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu şehre ve bu ülkeye yapılan her yatırım elbette ki önemlidir. Ancak eğitim yatırımlarının kıymeti çok daha fazladır. İnşallah sizlerle birlikte çok daha iyi yerlere geleceğiz. Çünkü bizim kendi doğru bildiğimiz yanlışlar çok fazla, bu yüzden Van’da EGEBİL ile Van’da ezber bozacağız. Sizlerde bunu yakından takip edecek ve göreceksiniz.” Dedi.

VAN’I GÖRMEYEN VAN’I BİLEMEZ

Van’ın tarihini eğitimle birlikte geleceğe taşınması gerektiğine vurgu yapan Tatar, şunları kaydetti: “Bu nedenle ezber bozan eğitim-öğretim tasarımının Van’a gelmesinin ben açıkçası heyecanını yaşıyorum. Hele hele bu kadar kıymetli eğitimcilerle bu işi yapmamız çok daha önemlidir. Bu büyük oluşumu ilk olarak sizlerle paylaşıyoruz. Bunun takdirini herkes tarafından alacağımızdan eminim. Bizler eğitimcileriz, öğretmenleriz ve bu anlamda herkesi kucaklarız. Bu kadar güzel bir şehre herkesin gelmesi gerekiyor. Ayrıca Vanlı olanların geri dönmesi gerekiyor. Bizde bu anlamda ilk Kurucular Birliği Toplantımızı Van’da yapacağız. Neden Van’da bu ve benzeri toplantıları yapacağız. İnanın bana batıdaki insanlar Van’ın böyle bir şehir olduğunu bilmiyorlar. Bunu geleceğe ve batıya taşımanın yolu da eğitimden geçiyor. Ben bu büyük eğitim-öğretim tasarımını anlatırken heyecanlanıyorum. Sizlerde bunu göreceksiniz zamanla.”

Editör: TE Bilisim