ŞEHRİVAN HABER: Türkiye’de 16’ncı şubesi bulunan Hamido Baklava, Van’ın Cumhuriyet Caddesinde gerçekleştirilen açılışla birlikte Van’da 1’nci ve ülke genelinde 17’nci şubesini açtı. Şubenin açılışına, Çaldıran Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdullhekim Karabıyık, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, Van TSO Kurulu Başkan Yardımcısı Şefik Eren, Van Lokantacılar ve Fırıncılar Esnaf Odası Birliği Osman Tuncil, Van Terziciler Odası Başkanı Çetin Karaduman, AK Parti Van İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çohaz Abdurrahman Çohaz, İşletme Sahibi İbrahim Han’la birlikte birçok kişi katıldı. Açılış töreni vatandaşlara baklava ikramı yapılarak sonlandı. 

“DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNE BAKLAVA İHRACAT EDİYORUZ”

Açılışta konuşma yapan Hamido Baklava Şubesi Başkanı Hamit Yıldız, şunları dille getirdi: “25 Aralık 2007 yılında Şırnak jandarma özel harekatı tabur komutanlığın da bölük komutanı olarak görevli iken nokta operasyonun da yaralanarak terörle mücadelede kanunu kapsamın da malul gazi olarak TSK bünyesinde emekliye ayrıldım. Daha sonra ‘Hamido Baklava’ markası adı ile bu sektöre girdim. Biliyorsunuz Gaziantep ilimizin baklavası dünyaca ünlüdür. Atalarımızdan ustadan ustaya iletilen formuyla gerçek Gaziantep baklavasını üretelim. Alanımızda hep en iyi olalım düşüncesi ile başladık. “

BAKLAVA MALZEMELERİ 1. SINIF KALİTE!

Cümlelerini sürdüren Yıldız, son olarak şunları söyledi: “2016 yılında Hamido markası ile başladığımız bu serüvende şuanda Türkiye çapında 17. Bayimizin açılışını gerçekleştirdik ve dünyanın birçok ülkesine bu baklavamızı ihracat ediyoruz. Amerika dan Kanada’ya, Avusturya dan Singapur’a kadar birçok ülkeye ihracatımızı yapmaktayız. Malzeme olarak 1. sınıf ve hiçbir katkı maddesi katmaksızın baklavamızı üretiyoruz ve böylece halkımızın gönlünü kazanmış bulunuyoruz. Geçmişteki Türk Silahlı Kuvvetlerin deki disiplin anlayışımızı kendi imalatımıza katarak ilerledik ve bunda da başarılı olduk. Şuan da Gaziantep’i Van’a taşıdık. Bu bayimizin önce çalışanlarımıza, müşterilerimize ve Van ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ve buradan gelecek kazancın hayırlara vesile olmasını yüce Allahtan temenni ediyorum.” 

Editör: TE Bilisim