ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ-  21 gün önce Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan annelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi devam ederken, Van’da bir araya gelen 50’ye yakın anne Diyarbakırlı annelere destek olmak amacıyla basın açıklaması yaptı. Anneler adına açıklama yapan Tanrıtanır, kandırılarak dağa giden gençlere seslenerek, “Gelin devletinize sığının. Aramıza nifak koymaya çalışan, sizin gençliğinizi elinizden alan, ailenizden yurdunuzdan sizi koparan, PKK terör örgütü ve onun uzantılarının maşası olmayın. Annelerinizin ve ailenizin yüreğindeki ateşi söndürün. Bu annelerimizin sesine ses verin.” Dedi.

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi devam ederken, Vanlı annelerden Diyarbakırlı annelere destek geldi. Van’da bir araya gelen 50’ye yakın anne Diyarbakırlı annelere destek vermek amacıyla Kent Meydanında basın açıklaması yaptı. Anneler adına açıklama yapan Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Leyla Tanrıtanır, Vanlı anneler olarak yüreği yanan Diyarbakır HDP önünde evlat nöbeti tutan annelerin nöbetini saygıyla karşıladıklarını ifade etti.

“EVLAT NÖBETİ TUTAN ANNELERİMİZİN, ATTIKLARI ADIMLARLA FARKLI BİR BOYUTA TAŞINMIŞTIR”

Evlat nöbeti tutan ve sayıları her geçen gün artan annelere, babalara ve ailelere destek olmak için toplandıklarını belirten Tanrıtanır, “O annelerin babaların nöbeti ne kadar kutsal ve önemliyse, bizim burada onlara destek amacıyla bir araya gelmemiz de o kadar önemli ve değerlidir. Yıllardır Türkiye'de devam eden terör sorunu, Diyarbakır HDP önünde evlat nöbeti tutan, yüreği yanmış cesur, kararlı ve kahraman annelerimizin, attıkları adımlarla farklı bir boyuta taşınmıştır.” Dedi.

“TERÖRE KARŞI BU DİK DURUŞ, HER GEÇEN GÜN ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN BİR DESTEK GÖRMEKTEDİR”

Çocukları için nöbet tutan ve yıllardır evlat hasreti çeken ailelerin ve annelerin, toplumsal barışı, huzuru ve güvenliği dinamitleyen terör örgütü PKK ve iş birlikçilerinin kirli düzenlerini bozmak için tarihi bir duruş sergilediklerini vurgulayan Tanrıtanır, “Teröre karşı bu dik duruş, her geçen gün çığ gibi büyüyen bir destek görmektedir. Aileler, okul çağındaki çocuklarının örgütün pençesine düşerek karanlık bir geleceğe doğru yol alacağım biliyor. Evlatlarının terör örgütü tarafından istismar edilip şiddete uğrayacağını, karşı çıkmaları halinde infaz edileceğini biliyor. Aileler, çocuklarının daha gençliğinin en güzel günlerini yaşamadan eline silah tutuşturularak, askerine, polisine, vatanına, kardeşine silah sıkacak ölüm makinesine dönüştürüleceğini biliyorlar.” Şeklinde konuştu.

“ANNELERİMİZİ SUSTURAMAYACAKLAR”

Tanrıtanır konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Annelerimiz, biliyorlar ki, Evlat nöbeti tutan ailelerimiz, onların destekçisi kimi siyasetçilerin çocukları, en güzel okullarda okurken, en güzel yerlerde tatil yaparken, kendi çocukları dağda, taşta, sefalet ve korku içinde yaşamak zorunda kalıyor. Terör örgütü, şimdi çocukları için korkusuzca bekleyen ve teröre karşı haykıran kahraman, cesur ailelerin seslerini kısmak için çabalıyor. Ancak kararlı ve cesur ailelerimizi, annelerimizi susturamayacaklar.”

“DİYARBAKIR'DAKİ ANNELERE SONSUZ DESTEK İÇİN ALANLARDAYIZ”

Annelerin gözyaşı ve kararlılığı birçok söylemden daha etkili olduğunu kaydeden Tanrıtanır, “Şundan hiç şüphemiz yok ki annelerimizin yüreğindeki ateş, terörü bitirecek. Biz çocukların yerlerinin ailelerinin yanı olduğunu ve bölücü terör örgütünün kirli emellerine teslim edilmemesi gerektiğini biliyoruz. Bu yüzden Diyarbakır'daki annelere sonsuz destek için alanlardayız. Annelerimizin ve ailelerimizin sesini duyacağız ve herkese duyuracağız.” Diye konuştu.

“ANNELERİMİZİN SESİNE SES VERİN”

Tanrıtanır, kandırılarak dağa giden gençlere seslenerek, “Gelin devletinize sığının. Aramıza nifak koymaya çalışan, sizin gençliğinizi elinizden alan, ailenizden yurdunuzdan sizi koparan, PKK terör örgütü ve onun uzantılarının maşası olmayın. Annelerinizin ve ailenizin yüreğindeki ateşi söndürün. Kalbimizle, yüreğimizle, insanlığımızla sonuna kadar Diyarbakırlı annelerimizin yanındayız. Bu sorunun çözümü için herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu annelerimizin sesine ses verin. Bu annelerimizin isyanı teröre karsı bir isyandır. Bu alanda toplanarak bizlere destek veren ve Diyarbakır'daki annelerin, ailelerin gözyaşlarına, acılarına ortak olan herkesi saygıyla selamlıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE LANET YAĞDI

3 yaşındaki kızıyla birlikte annelere destek için gelen Ayten Açmakutlu isimli annede yaptığı konuşmada terör örgütü PKK’yı lanetleyerek, çocukları dağa kaçırılan annelerin acısını yüreklerinde yaşadıklarını söyledi. Uzun yıllardır terör örgütü tarafından çocukları dağa kaçırılan annelerinin yüreklerinin yandığını vurgulayan Açmakutlu, annelerin artık evlat acısı yaşamaması için güvenlik güçlerinin terör örgütlerine karşı çalışmalarının sıklıkla devam ettiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim