AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından zarar gören iş yerleri ve evlerde temizlik çalışması sürüyor.

 

Van Valiliği tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonu üyeleri iş yerlerini gezerek vatandaşların zararlarının belirlenmesi amacıyla çalışma yaptı. İş yeri sahipleri de patlamada kırılan cam ve çerçeveleri yeniledi. İş yeri önüne çıkarılan enkaz yığınları, belediye ekipleri tarafından araçlara yüklenerek olay yerinden kaldırıldı. Saldırıya maruz kalan vatandaşlar, işyerlerine Türk bayrağı asarak bayram gününde gerçekleştirilen eyleme tepki gösterdi.

 

TUNCER: SAĞLAM EŞYA KALMAMIŞ

Esnaf Ozan Tuncer yaptığı açıklamada, düzenlenen saldırının insanlık ve İslamiyet ile bağdaşmadığını, yaşananların bölge halkını çok üzdüğünü vurguladı. Saldırının kentin en işlek caddelerinden birinde gerçekleştirildiğine işaret eden Tuncer, şöyle konuştu: "İlimizde yaşanan patlamanın boyutu çok büyüktü. Birçok iş yerinde büyük maddi hasar meydana geldi. Buna da çok şükür ki can kaybı yaşanmadı. İnşallah bir daha buna benzer saldırılar yaşanmaz. Çünkü bu ülkeye barış ve huzur yakışır. Zararımız büyük ama canımız sağ, buna da şükrediyoruz. Patlamayla beraber şarapnel parçaları her tarafa ulaşmış. İş yerlerinde sağlam eşya kalmamış. Evlerde de elektronik eşyaların hemen hepsi parçalanmış. Hasar tespit çalışmaları başladı. En kısa zamanda yaralarımızı saracağız."

 

Eczacı Lütfü Polat da saldırının meydana geldiği noktada eczane işlettiğini, işyerinin büyük hasar gördüğünü anlattı. Olayın yaşandığı gün işyerinin kapalı olduğunu, patlamanın ardından geldiği işyerinde korkunç bir manzarayla karşılaştığını ifade eden Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tür saldırılarla hedefe ulaşılacağını düşünmüyoruz. Kimse hedefe ulaşmak için bizleri kullanmasın. Olay günü çalışıyor da olabilirdik. Allah bizleri korudu. Bu uygulamalarla sonuç alınamaz. Bizler mağdur edildik. Yaşanan tablo ortadır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu veVan Valimiz İbrahim Taşyapan bizleri ziyaret etti. Bize her konuda destek vereceklerini söylediler. Burada birçok esnaf mağdur durumda. İnsanlar bu işyerlerinden ekmek kazanıyor. Bu saldırıyı gerçekleştirenler, hedeflerine ulaştıklarını sanmasın. Halimize görünce nasıl mutlu oluyorlar? Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum.  "

 

TÜRKOĞLU: ALLAH BUNU YAPANLARI KAHRETSİN

Otel sahibi Murat Türkoğlu da bayram dolayısıyla otelde çalışan sayısının az olduğunu, patlamanın etkisiyle otelde kalan 5 konuğunun yaralandığını söyledi. Saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Türkoğlu, "Böyle bir şeyi akılla izah etmek çok zor. Allah bunu yapanları kahretsin. Bizler de lanetliyoruz. Olayın yaşandığı yere bakınca vahameti görebiliyoruz. Gerçekten olayı çok ucuz atlattık. Valilik hasar tespit çalışmalarına başladı. Bizler de iş yerlerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok ciddi hasar var. Patlamanın yarattığı basınç, her şeyi yıkmış. İnşallah devletimiz bir an önce bu olayı gerçekleştirenleri yakalayıp, gereğini yapar. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştu.

 

Esnaf Cemal Aslan da bir çok personelin istihdam edildiği işyerinin zarar gördüğünü belirterek, zararın karşılanmasını istedi.

Editör: TE Bilisim