ŞEHRİVAN HABER: NECMETTİN DURSUN

Fotoğraf alanında önemli isimler yetiştirmeye başlayan Van’da genç fotoğrafçılar fark yaratmaya devam ediyor. Bu isimlerden birisi de son yıllarda ödülleri ve başarıları ardı ardına kazanan Roni Rıdvan Süslü. Çektiği fotoğraflarla genç yaşına rağmen Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçılarının tanıdığı ve bildiği bir isim haline gelen Süslü, Mardin’deki yarışmadan da ödüller ve muhteşem fotoğraflarla döndü.

Vanlı sanatçı Süslü, Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Dicle kalkınma Ajansının (DİKA) destekleriyle bu yıl 4’üncüsü ‘Mardin sizi çağırıyor’ sloganıyla gerçekleşen “Mardin Foto Maratonu” katıldı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden 320 profesyonel ve amatör fotoğrafçının 4 gün boyunca il merkezi ve ilçelerin tarihi, kültürü ve turizm potansiyelini fotoğrafladığı yarışmada ortaya muhteşem eserler çıktı. Yüzlerce fotoğraf sanatçının katıldığı yarışmada Süslü, hem 3’üncülük aldı hem de iki fotoğrafı ile de sergileme kazandı.

Mardin’in en güzel fotoğraflarını çeken isimler arasına adını yazdıran Süslü, yarışma sonrası Şehrivan’a yaptığı değerlendirmede: “Yarışmadan ödüllerle döndüğüm için mutluyum. Mardin gibi tarihi ve özel bir şehirde yüzlerce yarışmacı arasına girmek önemliydi. Temsiliyet noktasında da Van’ı temsil etmekten dolayı gururluyum.

İŞTE O FOTOĞRAFLAR:

Editör: TE Bilisim