ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Gaziantep Büyükşehir Belediyesince bu yıl birincisini düzenlediği "4 Mevsim Gaziantep" fotoğraf yarışmasına Vanlı fotoğrafçı damga vurdu.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince bu yıl birincisi düzenlenen "4 Mevsim Gaziantep: İlkbahar-Yaz Ulusal Fotoğraf Yarışması"nın İlkbahar-Yaz bölümü sonuçlandı. Birçok ilden fotoğrafçının çekim yaptığı Antep'te birincilik Van'a geldi. Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Ali İhsan Öztürk Antep'teki yarışmadan birincilik elde etti. Öztürk'ün birinciliğinin yanı sıra 3 fotoğrafı da sergilemeye alındı.

 

BU YARIŞMA BİR İLK

Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFSAD) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğinde "4 Mevsim Gaziantep: İlkbahar- Yaz 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması" 2 aşamalı, 4 ayrı mevsim için 2 ayrı kategoriden oluştu. Türkiye'de, alanında ilk olma özelliğiyle dikkati çeken yarışma, fotoğraf severleri heyecanlandırdı. Yarışmanın İlkbahar-Yaz bölümü için 25 Haziran 2017'de başlayan başvuruları, 15 Eylül 2017'de sona erdi. Yarışmaya katılan fotoğraf severler, Gaziantep'in tarihi ve turistlik yerleri ilkbahar ve yaz aylarında fotoğraflarla yarışmaya katıldı.

 

FOTOĞRAF ARŞİVİ ZENGİNLEŞECEK

Fotoğraf kültürünü yaygınlaştırmak ve Gaziantep’in fotoğraf arşivini zenginleştirmek amacıyla yapılan yarışma, her yaştan fotoğraf meraklısıyla buluştu. "4 Mevsim Gaziantep – İlkbahar-Yaz Ulusal Fotoğraf Yarışması", 4 Mevsim Gaziantep – İlkbahar (Renkli veya Siyah-Beyaz) ve 4 Mevsim Gaziantep - Yaz (Renkli veya Siyah-Beyaz) Sayısal (Dijital) kategorisi olmak üzere iki bölümden oluştu. 

 

SONUÇLAR BUGÜN AÇIKLANDI! ÖZTÜRK YİNE BİRİNCİ

Büyükşehir Belediyesi için önemli bir arşiv niteliğindeki yarışma, Türkiye'de, uzun soluklu, alanında kademeli yapılacak ilk yarışma oldu. 7 kişilik jürinin oyladığı çalışmaların sonucu bugün belli oldu. Van'ın önemli fotoğrafçılarından olan Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Ali İhsan Öztürk birinci seçildi. Ahmet burak Güralp ikinci, ahmet Turan Kural ise üçüncü seçildi.

 

Ali İhsan Öztürk'ün birinci seçilen fotoğrafı:

 

Ali İhsan Öztürk'ün sergiye konulacak fotoğrafları:

 

 

Editör: TE Bilisim