Gençlerin yaz aylarında seyahat ederken 81 ildeki Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtlarında ücretsiz konaklamasına imkan tanıyan "Seyahatsever" projesi, Muhammed Sıddık Dicle'nin Türkiye'deki birçok yeri gezmesine katkı sağlıyor.

Muhammed Sıddık Dicle, ücretsiz konaklama imkanından yararlanarak bisikletiyle birçok kentin tarihi ve turistik yerlerini geziyor.

Van'da evlerinde misafir ettikleri Fransız çiftten etkilenerek bisikletiyle seyahate çıkan tıp fakültesi mezunu Muhammed Sıddık Dicle, Karadeniz sahil hattı boyunca tarihi ve turistlik yerleri gezip Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ücretsiz konaklama imkanından yararlanıyor.

Yolculuk 12 Temmuz'da başladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinden bu yıl mezun olan 24 yaşındaki Dicle, yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmek için 12 Temmuz'da Van'dan yola çıktı.

Önce Kars'a, oradan da Gürcistan'a geçen ve çadırda konaklayan Dicle, yeniden Türkiye'ye döndüğünde kalacak yer arayışına girdi.

Van'dan bisikletiyle seyahate çıkan genç KYK yurtlarında konaklıyor

KYK yurtlarında kalarak birçok kenti gezmeyi öneriyor

Yolculuk sırasında rahatsızlanan ve kapalı bir alanda kalma ihtiyacı duyan Dicle, yolda karşılaştığı bir bisikletlinin verdiği bilgi üzerine gezdiği şehirlerdeki KYK yurtlarında konaklamaya başladı.

Yurtlardaki duş, elektrik, yatak imkanından yararlanan Dicle, seyahat etmek isteyen ancak barınma problemi yaşayan arkadaşlarına KYK yurtlarında kalarak birçok kenti gezmeyi öneriyor.

"Coğrafyadan coğrafyaya insanların yaşamı çok değişiyor"

Muhammed Sıddık Dicle, bisiklet sürmeyi sevdiğini söyledi.

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız bir çifti 3 Mayıs'ta Van'daki evlerinde misafir ettikten sonra kendisinde de bisikletle seyahat etme fikri oluştuğunu dile getiren Dicle, Kars ve Gürcistan'a gittikten sonra Karadeniz sahil hattı boyunca gezerek Zonguldak'a kadar geldiğini anlattı.

Dicle, yolculuk boyunca birçok şey yaşadığını anlatarak, "İnsanların güler yüzünü ve yardımseverliğini gördüm. Zaman zaman coğrafyadan coğrafyaya insanların yaşamı çok değişiyor.

Her geçtiğim yerde insanların yaşam stili, yaşama bakışı biraz daha değişiyor. İlk başta gezgin olarak karşılıyorlar. Sonrasında, 'Ta Van'dan gelmiş' şeklinde tepkiler de oluyor, şaşırıyorlar." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim