Van'da, PKK mensuplarınca geçen Kurban Bayramı'nda bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda sağ bacağını kaybeden inşaat işçisi Aytaç Demirel, o günden sonra çalışamadığı için büyük zorluk yaşıyor. 

Van'ın Çaldıran ilçesinde annesi, babası ve 7 kardeşiyle yaşayan 20 yaşındaki Demirel, terör örgütünce geçen Kurban Bayramı'nın ilk günü kent merkezinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda sağ bacağını kaybetti. 

O günden sonra çalışamayan ve psikolojisi de bozulan Demirel, ailesinin geçimine katkıda bulunamamanın üzüntüsünü yaşıyor. 

Demirel, bacağını kaybetmeden önce İstanbul'da inşaatlarda çalışarak ailesine yardım ettiğini söyledi. 

Kurban Bayramı'nda ailesini ziyaret için geldiği Van'da hain terör saldırısıyla karşılaştığını ifade eden Demirel, "Tek suçum bayramda ailemi ziyarete gelmiş olmam. Sağ bacağım yok artık. Bunun hesabını kime soracağım. Daha 20 yaşındayım. Eğer bu olayı yaşamamış olsaydım şu an vatani görevimi yapıyordum." dedi. 

 

"Lanet terör bizi bayram günü vurdu"

Demirel, güvenlik korucusu olan dedesi İbrahim Demirel'in 1997 yılında terör örgütünün döşediği mayına basması sonucu yaşamını yitirdiğini anlattı.

Bu nedenle ailesinin terörden kaçarak Çaldıran ilçesine yerleştiğini ifade eden Demirel, şöyle konuştu:

"Biz terörden kaçarak ilçe merkezine yerleştik. Lanet terör, beni ve ailemi bu sefer bir bayram günü vurdu. Ailem 40 yıldır terörden dolayı acı yaşıyor. Ben de Kürt'üm ve bu toprakların çocuğuyum. Benim ve ailemin ne suçu var. Tek isteğim tekrar topluma karışmak ve eskisi gibi faydalı bir birey olmak. Ailemin maddi durumu iyi değil, tekrar onlara bakmak istiyorum."

Van'da, PKK tarafından geçen Kurban Bayramı'nın ilk günü bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 49'u sivil, 4'ü polis 53 kişi yaralanmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim