Genç MÜSİAD Van, Genç MEMURSEN Van, Van YYÜ Öğrenci Konseyi, Genç KIZILAY Van, TÜGVA Van, Genç KADEM Van, Genç Birlik Van’dan oluşan 7 gençlik kuruluşu bir araya gelerek, gençlik kuruluşunu ilan etti.

 

Gençlik kuruluşlarınca yapılan açıklamada, “Genç Nüfus sıralamasında yeri ve durumu azımsanamayacak derecede olan ilimizde, gençlerin ve gençlik oluşumlarının ortak akıl ile hareket etmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Merhamet Adlı Çınar olmak gayretiyle başta kendi benliklerimiz olmak üzere uyuşturucu bataklığına düşmüş, teknolojiyi kolaylık gayesinden çıkarıp hayatı zorlaştıracak hale getirmiş, bir taraftan apolitize olmuş, öte taraftan güncel-politik tüm gelişmelerden kendini arındırmış, fitne odaklarının ağına düşmüş ve terör örgütlerinin pençesinde çırpınmaktan kendini alamamış tüm gençler için bedenlerimizi hacmine ve kütlesine bakmaksızın taşın altına koymak istiyoruz.” Denildi.

 

Açıklamanın devamında “Bu inançla Van’ın bugününde ve yarınında söz sahibi olmak ve gençlere söylenecek sözlerin ilk muhattabı olmak adına ilimizde faaliyet gösteren ve rüştünü her alanda ispat etmiş 7 Gençlik kuruluşu Genç MÜSİAD Van, Genç MEMURSEN Van, Van YYÜ Öğrenci Konseyi, Genç KIZILAY Van, TÜGVA Van, Genç KADEM Van, Genç Birlik Van olarak Birliğimizin kuruluşunu ilan ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

 

Amaçlarına değinilen açıklamada, “Gençlerin Sahip oldukları gücün farkında olmalarını sağlamak, gençliğin ortak hareketini güçlendirmek, yapılacak ilmi, kültürel ve sanatsal çalışmalarla başta birliğe paydaş olmak üzere tüm Van gençliğini geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamak, gençliğin aşırı politize etkiden arınmasına gayret etmek, güncel hayatın gerçekliklerinden kopmayan bir gençliğin oluşması için çaba göstermek, gençliğin, başta madde bağımlılığı olmak üzere her türlü bağımlılıktan kurtulması için gerekli tüm çalışmaları yürütmek, liseli ve dengi gençlerin eğitim ve sosyal hayatlarının gelişimiyle ilgili gayretlerde bulunmak, göç nedeniyle çevre il ve ülkelerden ilimize gelmiş tüm gençlerin adaptasyonu ve kültürümüzün paylaşımıyla ilgili tüm çalışmaları yapmak.” Denildi.

 

Gençlik birliğinin Genç Memur-Sen Van İl Temsilcisi Mehmet Kasım Şahin ve Van Genç MÜSİAD Başkanvekili Burak Gültepe’nin kurucu genel sekreterliğinde oluştuğu kaydedildi. (ŞEHRİVAN HABER)

 

Editör: TE Bilisim