ŞEHRİVAN HABER - "Bonzani bom" dedi uyuşturucu operasyonunda yakalandı. Vanlı olan sanatçı Doğan Tarda gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

İnternet üzerinden uyuşturucu pazarlayanlara, özendirici paylaşım yapanlara yönelik 29 ilde aynı anda başlayan narkotik operasyonunda 62 gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri de “Yansın Geceler" ve "Bonzai Bom” gibi şarkıları seslendiren şarkıcı Doğan Tarda.

 

Emniyet Genel Müdürlüğünce, uyuşturucunun internet üzerinden satışının önlenmesi amacıyla 29 ilde düzenlenen "Şehit Arda Can Operasyonu"nda 62 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri de “Yansın Geceler" ve "Bonzai Bom” gibi şarkıları seslendiren Heijan adıyla tanınan şarkıcı Doğan Tarda oldu. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire başkanlıkları koordinasyonunda internet üzerinden işlenen uyuşturucu suçlarının engellenmesine yönelik operasyon düzenlendi.


"Şehit Arda Can" adı verilen ve 29 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, 51 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alındıkları illerde emniyet müdürlüklerine götürülen şüphelilerin, internet ortamında uyuşturucu kullanımını özendiren içerikte paylaşımlarda bulundukları, ayrıca uyuşturucunun kullanım metotlarını anlattıkları ve bununla ilgili düzenek tarifleri yaptıkları öğrenildi. Bazı şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda uyuşturucu tartmakta kullandıkları değerlendirilen hassas terazi ele geçirildi.

 

ÜNLÜ ŞARKICI DA GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA

Adana’da göreve giderken, kendi kullandığı motosikletle taksiye çarpıp şehit olan polis memuru Arda Can’ın isminin verildiği operasyonda "Yansın Geceler", "Semt Oturuşu", "Abin Dızo Bremın", "Bonzai Bom" gibi şarkıları seslendiren ve milyonlarca kişi tarafından Youtube üzerinden dinlenen Doğan Tarda da gözaltına alındı. 

 

DOĞAN TARDA KİMDİR?

23 yaşında olan Heijan aslen Vanlıdır. Gerçek ismi Doğan Tarda olan Heijan lise eğitimini Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesin’de tamamlamıştır. Üniversite eğitimine ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde devam etmektedir. 

 

Editör: TE Bilisim