Van’ın Tuşba Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı Van Şubesi tarafından '10 Haziran Dünya Yetimler Günü' nedeniyle iftar programı düzenlendi.

 

İftar programına Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu, İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilcisi İbrahim Çinkılıç, belediye yetkilileri, vakıf gönüllüleri ve çoğunluğu çocuklardan olmak üzere 700 civarında yetim katıldı. Programda konuşan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuri Bekiroğlu, belediye olarak r zaman yetimlerin yanında olduklarını belirtti.

 

Bekiroğlu, "Ramazan'ın 15’i tüm dünyada yetim kardeşlerimizle olabilmek adına, bizler de Tuşba Belediyesi olarak İHH insani Yardım Vakfı ile birlikte bu güzel iftar programında sizlerle birlikte bulunmamızın mutluluğunu ve hazını yaşıyoruz. Ramazan bereketi başta Tuşbamız'a, Van'ımıza ve tüm İslam âlemine inşallah bereketler getirir. Yetim gülerse dünya güler, ama yetim ağlarsa da tüm dünya ağlıyor. Tüm insanlık ağlar. Bizlerde inşallah bu anlamda yetimlerimizin gülmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Tuşba Belediyesi olarak inşallah her daim yetim kardeşlerimizle birlikte olacağız ve yetim neredeyse Tuşba Belediyesi orada olacaktır." Dedi.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilcisi İbrahim Çinkılıç da vakfın müracaatıyla İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 15 Ramazan'ın dünya yetimler günü olarak kabul edildiğini hatırlatarak, "Bizler de bu kapsamda Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde Ramazan ayının 15'ine denk gelen 10 Haziran’da buradaki yetimlerle bir araya geldik. Geleneksel olarak 4 yıldır düzenlediğimiz bu etkinliğimizi Tuşba Belediyemizle birlikte gerçekleştirdik. Burada ilimizde bulunan yetimleri yıla bir sefer de olsa bir araya getirmeyi hedefledik" şeklinde konuştu.

 

Dünya genelinde çoğunluğu çocuk olmak üzere milyonlarca yetim bulunduğunu ifade eden Çinkılıç, "Bizlerin temel amacımız hem yetimlerle ilgili bir farkındalık oluşturmak hem de yetimleri organ mafyalarından, insan kaçakçılarından ve misyoner örgütlerden bunları muhafaza edebilmektir. Kur'an-ı Kerim’de ve hadisi şeriflerde yetimlere hamilik yapılması hususunda birçok husus bulunmaktadır. Bizler dünya genelinde 32 yetimhanemizle 90 bin yetime düzenli olarak yardım etmekteyiz" diye konuştu. İftar yemeğinin ardından yetim çocuklara dondurma ve ramazan eğlence paketleri verildi. 

Editör: TE Bilisim