ŞEHRİVAN ÖZEL HABER: ORHAN SAĞLAM
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 Kasım dönemi TRB2 (Van Muş Bitlis Hakkari) bölgesinin verdilerini paylaştı. TÜİK, paylaştığı veri haritasında Van’ın durumu bir kez daha gözler serilirken, Vanlıların en çok hangi hastalıklardan öldüğü verileri de açıkladı.

 
DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIĞI VAN’DA EN BÜYÜK ÖLÜM ORANINI OLUŞTURUYOR
Türkiye ve il bazında da ölüm nedenlerini paylaşan TÜİK, ülke genelinde ölüm riskinin yüzde 36,8 ile  dolaşım sistemi hastalıklarında olduğu verilirken, Van’da da bu oran yüzde 27, 6 olarak açıkladı. Bölge illerde de aynı hastalıklardan ölenlerin sayısının fazla olduğu gözler önüne serildi. 


TÜMÖR HASTALIĞI İKİNCİ SIRAYI İZLEDİ
Ölüme sebebiyet veren ikinci büyük hastalık olan iyi huylu ve kötü huylu tümörler hastalığının ülke geneli oranı yüzde 18, 4 olarak açıklanırken, Van ise bu yüzdeliğin üstünde bir oran izleyerek yüzde 19,4 olarak verildi. Bölge iller de Van ile aynı oranı izledi.


DİĞER HASTALIKLAR ÜÇÜNCÜ SIRADA… 
Türkiye geneli ölüm riskinin üçüncü büyük hastalığı olan solunum sistemi hastalıkları yüzde 12,9 oranı ile verilirken, Van’da ise ölüm riskini oluşturan üçüncü büyük hastalık ise yüzde 17,4 ile diğer hastalıklar oluşturdu. Solunum sistemi hastalıkları ise kentte ölüm risk hastalıklarında dördüncü sırayı izleyerek, yüzde 13,3 olarak açıklandı.

Editör: TE Bilisim