ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-MEHMET ALİ EKİNCİ

2022-2023 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek Vanspor FK’da sancılı kongre süreci devam ediyor. Sezonun sona ermesi sonrası Başkan Mehmet Avcı ve Akın Dinçer’in görev bırakması sonrası yeni kongre süreci başlarken, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen olağan genel kurul, yeterli çoğunluk sağlanamadığından 1 Ağustos’a ertelendi. Vanspor’un durumu merak konusu olurken, sancılı kongre süreci de devam etti. Vanspor’daki sorunlar geçtiğimiz günlerde düzenlenen olağan genel kurulda dile getirilen sahiplenme konusu sıkça tartışılırken, Başkan Yavuz Kuşan’ın “Yapalım” dediği çağrı dün itibariyle sosyal medyanın gündemi oldu. Vanspor’a destek amaçlı hashtag açılırken binlerce mesaj ile takıma destek çıkılması çağrısı yapıldı. Kentteki siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, sektör temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için Twitter üzerinden #VansporaSahipÇık etiketi ile paylaşımlar yaptı. Binlerce kişi konuyla ilgili paylaşım yaptı ve konu kısa süre içerisinde ülke gündeminde en çok konuşulan 10 konu arasında yer aldı.

VANLILAR HEP BİR AĞIZDAN VANSPOR’A DESTEK VERDİ!

Vanspor’un kongre sürecinde yaşanan sıkıntılar sürerken, binlerce kişi Vanspor’a destek amaçlı Twitter’dan #VansporaSahipÇık etiketiyle paylaşımlar yaparak sıkıntılara dikkat çekti. Saat 20:00’da başlayan hashtag çalışmasına kısa süre içerisinde binlerce kişi destek oldu ve #VansporaSahipÇık etiketi ülke gündemine oturdu. Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, taraftarlardan oluşan binlerce kişi hep bir ağızdan #VansporaSahipÇık diyerek Vanspor’un sorunlarına dikkat çekti.

BİNLERCE KİŞİ DESTEK VERDİ…

İstifalar sonrası görevi başkan olarak devralan Yavuz Kuşan ve asbaşkan Yunus Emre Aykaç hashtag çalışması başlar başlamaz sorunlara dikkat çeken paylaşımlar yaparak herkesi Vanspor’a destek olmaya davet etti. Vanspor Başkanı Yavuz Kuşan, “Van'ın ortak değeri, herkesimin bileşimi olan Van Sporu hepimizin derdi olmalı. #Vansporasahipçık”, “Futbol kadın takımımız var, minikler için okulumuz var ve alt yapıda beş grubumuz var, bütün bu gençlerimizin kızlarımızın umudu Van Spor. Lütfen herkes gereken ilgiyi göstersin”, “Lütfen kimse duyarsız kalmasın #Vansporasahipçık” paylaşımalarını yaptı. Öte yandan as başkan Yunus Emre Aykaç da, “#Vansporasahipcık Şehrine sahip çık!”, “Haydi Van, bu senin gerçek Davan #Vansporasahipcık” paylaşımlarını yaptı.

VANSPOR KISA SÜREDE ÜLKE GÜNDEMİNE OTURDU!

Taraftarların yanı sıra siyasilerde paylaşımlar yaparak konuya dikkat çekti. O isimlerden biri olan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Vanspor Van’ın gururu ve marka değeridir. #Vansporasahipcık” paylaşımı yaparken, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ise “Haydi Van! Şimdi tam zamanı. #Vansporasahipçık” paylaşımında bulundu. Vanspor’un sıkıntılarına her zaman dikkat çeken DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker de “İlimizdeki her bileşenin, siyasilerin, STK'ların tek yürek olup armamıza sarılması farzdır. Şanlı Vansporumuza sahip çıkma zamanı. Haydi Van, #Vansporasahipçık” paylaşımını yaptı. Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık “Van’ımızın ortak değeri #Vansporasahipçık” paylaşımını yaptı.

SİYASİLERDEN İŞ İNSANLARINA, GAZETECİLERDEN TARAFTARLARA HERKES VANSPOR’A DESTEK İSTEDİ

Van TSO Başkanı Necdet Takva, “Şehrimizin en büyük markası #VanSpor ‘dur. Bizler de bu markanın takipçisi ve destekçisiyiz. #Vansporasahipçık” paylaşımını yaparak Vanspor’un destekçisi olacaklarının altını çizdi. Etikete birçok iş insanı da destek verdi. İş insanı Şemsettin Bozkurt, “Şimdi destek zamanı. Hiç kimse Van Spor üzerinden farklı hesaplar yapmamalı! Van Spor; Van’ın en önemli marka değeridir. Van Spor Van halkınındır. Hepimizin ortak değeridir. Takımına sahip çık! #Vansporasahipçık” paylaşımını yaparken, Vanspor için birçok paylaşım yapan isimlerden biri olan iş insanı Hicran İsaoğlu, “Bu şehrin gençlerine umut olacak, heyecan olacak daha büyük bir değerimiz yok” paylaşımını yaptı.

EN BÜYÜK DESTEK YİNE GAZETECİLERDEN…

Öte yandan kentteki gazetecilerin de konuyla ilgili birçok paylaşım yapması gözlerden kaçmadı. Etikete en çok destek verenlerden olan gazeteciler Vanspor’un desteklenmesine dikkat çekti. Gazeteci ve akademisyen Ömer Aytaç Aykaç Mesele Vanspor olunca herkes kör, sağır, dilsiz! Olmaz böyle. #VansporaSahipÇık Van” paylaşımını yaptı. Gazeteci Arif Karakaş paylaşımında, “Vanspor senin, benim değil hepimizin... Şehrin kenetlendiği sıcak bir yuva... Şehrine, takımına, sporcuna sahip çık... #Vansporasahipcık” derken, gazeteci Rıdvan Can ise “Şehrin markası gençlerin umudu Vanspor'a sahip çıkalım. #Vansporasahipçık” paylaşımını yaptı.

VANSPOR İÇİN VEFA ZAMANI

Gazeteci Önder Altınal, “Fazla söze gerek yok! #Vansporasahipçık”, gazeteci Burhan Ergin “Amasız, fakatsız destek zamanı. #Vansporasahipçık”, gazeteci Uğur Tunçdemir “Ne kavgamız bitti, ne de sevdamız. #Vansporasahipçık”, gazeteci İlhan Siyahtaş “Vanspor'a sahip çıkmak, memlekete sahip çıkmaktır. #Vansporasahipçık”, gazeteci Orhan Sağlam “Zaman birlik zamanı ve zaman Vanspor'a sahip çıkma zamanı... #Vansporasahipcık”, gazeteci Yunus Yılmaz “Şehrine, armana, gençlerine, geleceğine, takımına, sevdana sahip çık”, gazeteci Şaban Beyazsaç “Vanspor için vefa zamanı! #VanSporaSahipÇık”, gazeteci Adnan Deniz ise “"Bu Sevda Biter mi Sandın" #Vansporasahipcık” paylaşımında bulundu.

Editör: TE Bilisim