ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ-  TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele veren Van Büyükşehir Belediyespor, 24 Mayıs Cuma günü Ankara Eryaman Stadyumu'nda Esenler Erokspor ile play-off final maçına çıkıyor.

Lig boyunca iyi bir kadro kurulmasına rağmen çok zor zamanlardan geçen, maddi imkansızlıkların, takımdaki krizlerin, yönetimin yaşadığı sorunların büyüklüğüne rağmen mücadeleyi bırakmayan Vanspor, Cuma günü son yılların en kritik maçına çıkıyor. Bu sezon TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden ve ligi ilk 5’te bitirerek play-off maçlarında oynama şansı yakalayan Vanspor için kentte adeta seferberlik ilan edildi. Yarı final maçında Karşıkaya ile karşılaşan ve o maçta da kentin kenetlendiği ve tam destek verdiği süreçten sonra finalle tanışan Vanspor, 2’inci lige bu kadar yaklaşmışken fırsatı kaçırmak istemiyor. Takım için kentte bir çok kurum, kuruluş ve gönüllü ekibi seferber olurken takımın taraftar desteği için de otobüsler tutuldu. Takımın tam destek vermesi için belediyeler elini taşın altına koyan ilk kurumlar olurken Gürpınar, Gevaş ve Edremit belediyeleri taraftarlar için otobüs tahsis edildiğini duyurdu. Sosyal medyada da takıma destekler çığ gibi büyürken, takımın yıllar sonra 2’inci ligle tanışması için çağrılar yapılmaya da devam ediyor.

GÜRPINAR BELEDİYESİ “VANSPOR’UN YANINDAYIZ” DEDİ

Van’ın Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Van Büyükşehir Belediyespor’un Ankara’da oynayacağı maç için taraftara otobüs desteği verdi. TFF 3. Lig play off final maçında Erokspor maçı öncesi taraftarın otobüs isteğine Başkan Tanış’tan destek geldi. Cuma günü saat 16.00'da Ankara’da oynanacak müsabakadan galibiyet beklediğini belirten Başkan Tanış, “Van Büyükşehir Belediyespor oyuncu ve yöneticilerini zorlu Ankara deplasmanı öncesi Norduz Soframızda ağırladık. Hepimizin kalbi cuma günü oynanacak maçta. Van halkı olarak takımımızın ve Başkanımız Servet Yenitürk’ün yayınındayız. İnşallah bu maçtan galibiyetle ayrılarak 2. Lige yükseleceğiz. Bizde bunun için Vanspor taraftarlarımıza Ankara deplasmanı için bir otobüs tahsis ederek desteklerimizi sunacağız” diye konuştu.

SEZER’DEN DE OTOBÜS DESTEĞİ GELDİ

Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Van Büyükşehir Belediyespor’un Ankara’da oynayacağı maç için taraftara otobüs desteği verdi. TFF 3. Lig play off final maçında Erokspor maçı öncesi Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, taraftarlara otobüs desteği verdi. Sezer, 24 Mayıs 2019 günü saat 16.00'da Ankara Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya Esenler Erokspor ile Van Büyükşehir Belediyespor’a tam destek verdiklerini açıkladı.

EDREMİT BELEDİEYSİ DE TARAFTARI TAŞIYACAK

Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van Büyükşehir Belediyesporun Ankara’da oynayacağı maç için taraftara otobüs desteği verdi. Kentin tek profesyonel takımı için destekler giderek artarken, bir destek de Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’dan geldi. TFF 3. Lig play off final maçında Erokspor maçı öncesi taraftarın otobüs isteği karşılıksız kalmadı. Cuma günü saat 16.00'da Ankara’da oynanacak final maçı için Van Büyükşehir Belediyespor’a başarılar dileyen Başkan Say, “Böylesi günlerde birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Bizde Edremit Belediyesi olarak taraftarlarımızın böylesi önemli bir maçta takımımızı yalnız bırakmamaları adına 2 adet otobüs tahsis ettik. Allah’ın izniyle takımımızın galibiyetle döneceğini ve o kupayı da buraya getirerek, bir üst lige çıkacağına olan inancımız tamdır” dedi.

VAN TSO’DAN TAKIMA MORAL YEMEĞİ

3. Ligde play-off final maçına kalarak Vanlılara büyük heyecan yaşatan Van Büyükşehir Belediyespora, cuma günü çıkacağı final maçı öncesi bir destek de Van Ticaret ve Sanayi Odasından geldi. Van Ticaret ve Sanayi Odası; futbolcuları, teknik heyeti ve yönetim kurulu üyelerini iftar yemeğinde ağırlayarak moral verdi. Gürpınar’daki bir restoranda gerçekleşen iftar yemeğine Van Büyükşehir Belediyespor yönetiminden Ekrem Cengiz, Ömer İnanç, Cumhur Yıldırım, Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ve futbolcular katıldı.

ÇELİKTAŞ: HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMASINI BEKLİYORUZ

Yemeğe ev sahipliği yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Vanlılar olarak büyük bir heyecan yaşadıklarını belirterek, “Cuma günü Vansporun uzun yıllar mücadele ettiği 3. Lige veda maçı olacak. Vanspor play-off final maçında rakibini yenerek bir üst lige çıkacaktır inşallah. Özellikle son haftalarda başarılı sonuçlar alarak, tüm Vanlıları bütünleştiren Vansporun başarılı olması için herkesin üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz. Van TSO olarak her zaman Vansporun yanında bulunduk. Sezon boyunca farklı zamanlarda desteklerimiz olmuştur. Bugünde futbolcu kardeşlerimize çıkacakları zorlu final maçı öncesi moral vermek istedik. Birlik ve beraberlik ruhuyla Vanlıların heyecanıyla Vansporun başarılı olacağına inanıyoruz. Bütün şehirde bu takımın başarılı olacağına inanmalıdır. Tüm dinamikleri ile kentin ortak değeri olan Vansporun başarılı olması için gayret göstermeliyiz. Cuma günü Ankara’da Esenler Eroksporla yapacağımız play-of final maçında Vanspora Van TSO olarak canı gönülden başarılar dileriz. İnşallah şehrimizde 2. Lige çıkma sevincini hep birlikte yaşayacağız” dedi.

CENGİZ: TAKIMIN BURAYA GELMESİNDE BÜYÜK EMEKLER VAR

Van Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Cengiz de, zorlu bir sezon yaşadıklarını belirterek, “Son haftalarda elde ettiğimiz başarılı sonuçlar bizi play-off final maçına kadar getirdi. Bu takımın buraya gelmesinde büyük emekler var. Ayrıca teknik heyetimiz ve futbolcularımız özverili olmuş ve bu takım buralara kadar gelmiştir. İnşallah cuma günü final maçımızı da kazanarak 2. Lige çıkacağız. Bu gece bizleri misafir eden Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna teşekkür ederiz. Her zaman bizlere destek olmuşlardır. Bugün de futbolcularımıza moral vermişlerdir. Kendilerine teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

TARAFTAR VE VAN KAMUOYUNDAN TAM DESTEK

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele veren Van Büyükşehir Belediyespor, uzun yıllardır hem taraftarın hem de Van kamuoyunun bir üst lige çıkma hayali, bu yıl sergilenen performans ve play-off kalarak herkesin beğenisini toplamayı başardı. 24 Mayıs Cuma günü Ankara Eryaman Stadyumu'nda Esenler Erokspor ile play-off final maçına çıkacak olan temsilcimiz, taraftar ve Van kamuoyu tarafından tam destek geldi. Kritik maç öncesi sosyal medya hesapları üzerinden destek çağrısı yapan taraftar, Ankara’da oynanacak play-off final maçı için destek çağrısı yapıyor. Özellikle play-off yarı final maçında sergilediği performansla herkesin beğenisini toplayan temsilcimize Van kamuoyundan da tam destek geldi.

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele veren temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor, grupta son haftalarda sergilediği başarılı performansla ligi 3’üncü 60 puanla tamamlayarak play-off şansı yakaladı. Son haftalarda istikrarlı oyunu ve kazanma hırsıyla taraftarının ve Van kamuoyunun takdirini kazanan temsilcimiz, play-off yarı final ilk maçında deplasmanda karşılaştığı İzmir temsilcisi Karşıyaka ile 0-0 berabere kaldı. Temsilcimiz, Karşıyaka'yı kendi sahasında rövanş maçında 2-1 mağlup ederek play-off finaline yükseldi. Play-off final maçına çıkacak olan temsilcimiz, 24 Mayıs Cuma günü Ankara Eryaman Stadyumu'nda Esenler Erokspor ile play-off final maçı oynayacak.

FİNAL MAÇI ANKARA'DA OYNANACAK

TFF 3. Lig play-off final merkezleri ve maç programı belli oldu. 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde Kocaeli, Ankara ve Adana'da tek maç eleme usulüne göre oynanacak play-off final maçları sonucunda 3 takım daha TFF 2. Lig'e yükselecek. Ergene Velimeşe Spor ile Nevşehir Belediye Spor, 23 Mayıs günü Kocaeli de final maçını oynayacak, Yeni Çorumspor A.Ş. ile Serik Belediyespor ise 24 Mayıs günü Adana'da karşılaşacak. Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor, Esenler Erokspor ile 24 Mayıs 2019 günü saat 16.00'da Ankara Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Final maçını kazanan taraf bir üst lige çıkmış olacak.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’DAN İSTATİSTİKLERDE ÖN PLANDA

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele veren Van Büyükşehir Belediyespor, sezon başında şampiyonluk parolasıyla çıktığı yolda sergilediği performansla herkesin beğenisini toplamayı başardı. TFF 3. Lig 2. Grup’ta sezonun sona ermesinin ardından temsilcimiz istatistiklerde de ön plana çıktı. Temsilcimiz, Van Büyükşehir Belediyespor önemli bir başarıya imza atarak, ligi play-off potasına girerek başardı. Temsilcimiz, mücadele ettiği 3.Lig 2.Grup’ta attığı 60 golle Kızılcabölükspor ile birlikte grupta en fazla gol atan takım oldu. Temsilcimiz, en çok gol atan takım olması bir yana aynı zamanda kalesinde gördüğü 27 golle mücadele ettiği 2. Grup'ta en az gol yiyen takım olmayı da başardı. Temsilcimiz, 1.Grup'ta mücadele eden Hekimoğlu Trabzon (17), 3.Grup'ta mücadele eden Bayburt İl Özel İdare Gençlikspor (22) ardından üç gruptan oluşan 3. Lig'in en az gol yiyen üçüncü ekibi oldu. Ayrıca temsilcimiz, oynadığı son 7 lig maçından galip ayrılarak son haftaların en başarılı performansını sergileyen takım oldu. Takımın başarılı performansına büyük katkı sağlayan forvet mevkiinde oynayan Batuhan Er, kaydettiği 24 golle gol kralı oldu.

CUMA GÜNÜ EROKSPOR MAÇI İÇİN TARAFTARLAR İÇİN OTOBÜS DESTEĞİNDE BULUNANLARIN LİSTESİ:

· VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 2 OTOBÜS

· İPEKYOLU BELEDİYESİ: 2 OTOBÜS

· TUŞBA BELEDİYESİ: 2 OTOBÜS

· EDREMİT BELEDİYESİ: 2 OTOBÜS

· GEVAŞ BELEDİYESİ: 1 OTOBÜS

· ÇALDIRAN BELEDİYESİ: 1 OTOBÜS

· VAN TİCARET ODASI (VATSO): 1 OTOBÜS

· ORGANİZE SANAYİ BAŞKANI: 1 OTOBÜS

· BESTVAN TURİZM: 2 OTOBÜS

· HDP VAN İL BAŞKANLIĞI: 2 OTOBÜS

· GÜRPINAR BELEDİYESİ: 1 OTOBÜS

· VATBO: 1 OTOBÜS

· İSTANBUL VAN DERNEKLERİ: 5 OTOBÜS

· CHP VAN İL BAŞKANLIĞI: 3 OTOBÜS

· ÖZALP BELEDIYESI: 1 OTOBÜS

· VAN KOLORDU KOMUTANI: 2 OTOBÜS

· LOKMAN HEKİM HASTANESİ: 1 OTOBÜS

· GEZGİNFEST VAN: 1 OTOBÜS

· KANPOLAT İNŞAAT: 3 OTOBÜS

· FERMAN YILDIRIM İŞ ADAMI: ANTALYA'DAN SINIRSIZ OTOBÜS

· HDP VAN İL MECLİSİ: 1 OTOBÜS

· DAMALAN İNŞAAAT MURAT ALTUN MUĞLA: 1 OTOBÜS

· ESKİŞEHİR'DEN VANLI İŞ ADAMI YÜKSEL BEY: 1 OTOBÜS

Editör: TE Bilisim