ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van’da son dönemlerde köprülü kavşak ve durak talepleri ardı ardına gelmeye devam ediyor. Kent ulaşımında büyük bir adım adan Van Büyükşehir Belediyesi bu anlamda vatandaşın çağrısına sessiz kalmazken duraklar ve diğer dokunuşlarla trafiği rahatlatma adına adımlar atılıyor. Son olarak Karayolları ve Kinyas Kartal Bulvarı için de köprülü kavşak müjdesi veren belediyeden vatandaşlar Bölge Hastanesi Kavşağı için de bir köprülü kavşak istiyor.

 

Artan araç sayısı ve caddeleri kentin trafiğini kaldırmayan Van’da Büyükşehir ve diğer kurumlar eliyle müdahaleler yapılmaya devam ediyor. Van’da parkomat uygulamasını başlatarak şehir içinde trafiği kısa vadede de olsa rahatlatan, işgalleri bitirmek için radikal adımları atan Büyükşehir bir taraftan da toplu taşıma, üst geçitler ve duraklarla bu anlamda hamleler yapıyor. Bu anlamda Van’da neredeyse her gün gelen şikayetleri de değerlendiren ve Van’ın trafiğini kaldırmayan İpekyolu Caddesi’ne müdahale eden Van Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ile yapılan istişarelerde cadde üzeri için iki köprülü kavşağın müjdesini vermişti. Bu çalışmalara rağmen bazı bölgelerde sorunlar devam ederken Büyükşehir en sıkıntılı alanlardan birisi olan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi civarındaki soruna da el attı. Belediye geç kalınmış bir çalışmayı hayata geçirirken hastane önüne duraklar yaptı. Fakat devasa ayrı hastanelerden oluşan kampus için Vatandaş adımı olumlu bulmasına rağmen “Yeterli değil” diyor ve ekliyor: Köprülü kavşak ve üst geçitlere düzenleme şart!

 

BÜYÜKŞEHİR BEKLENEN HAMLEYİ YAPTI

Van’da günlük olarak en çok insanın gittiği, trafik açısından da yoğunluk yaşanan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim Araştırma Hastanesi önüne vatandaşın rahatlıkla araç bekleyebileceği duraklar yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duraklar geç kalınmış bir çalışma olsa da vatandaşlar tarafından takdir topladı. Ancak Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim Araştırma Hastanesi’nde sadece duraklara değil, bir köprülü kavşağa ve hatta üst geçitlerde de düzenlemeye ihtiyaç var. Şehrivan Gazetesi olarak Bölge Hastanesi kavşağında yaşan trafik sorunu ve vatandaşın rahat edebileceğini düzenlemeleri sizler için derledik.

 

YAPMAK YETMİYOR, SÜREKLİ DENETLENİYOR

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim Araştırma Hastanesi önünde yeni yapılan durakları inceledi. Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım alanlarının iyileştirilmesi ile ilgili başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Bir yandan kent genelinde yapılacak olan akıllı durak alanları belirlenirken, bir yandan da mevcut durakların iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim Araştırma Hastanesi önünde yeni yürüme alanları ve duraklar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde alanda inceleme yapan Tamer, belediye olarak 7 gün 24 saat halkın hizmetinde olduklarını söyledi.

 

TAMER: TEHLİKE ARZ EDİYORDU

Halkın yoğun olarak kullandığı alanlara öncelik verdiklerini belirten Tamer, “Bu hastanemizin önü vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı alanlardan bir tanesidir. Burada maalesef daha önce ne vatandaşlarımızın yürüyebilecekleri bir kaldırım ne de servis bekleyecekleri bir durak kabini vardı. Hasta ve hasta yakınları araçların arasında gidip gelmek zorundaydılar. Bu da büyük bir tehlike arz ediyordu. Zaman zaman kazalar yaşanmaktaydı. Bizler vatandaşlarımızdan da gelen talepler üzerine harekete geçerek kısa süre içerisinde hem burada kaldırım çalışması hem de yeni durak kabinleri inşa ettik. Halkımız da bu durumdan oldukça memnun. Eksik olan yerler de inşallah bir an önce tamamlanacaktır. Biz bir ekibiz. Belediye olarak 7/24 çalışıyoruz. Her zaman halkımızın hizmetindeyiz.” Dedi.

 

KARAGÖZ: KÖPRÜLÜ KAVŞAK ŞART

Yapılan çalışmayla ilgili Şehrivan’a konuşan vatandaşlar Salih Karagöz şunları söyledi: “Belediye tarafından yapılan duraklar güzel oldu. Ancak bu duraklar yeterli değil. Hem hastane yoğunluğu var burada hem Edremit gibi TOKİ’lerin büyük oranda yer aldığı bir ilçe var. Sadece duraklar değil, trafiğe de bir çözüm bulunmalı. Öncelikli olarak burada bir İkinisan, Emniyet Kavşağı gibi köprülü kavşak yapılmalı. Normal özel araçlar, toplu taşıma araçları ve daha birçok araç burada yoğunluğa neden oluyor. Bu kadar kalabalık bir hastane ve önemli bir ilçe için buraya bir kavşak şart.”

 

BARNAK: GEÇ KALINMIŞ BİR ÇALIŞMA

Esmer Sibel Barnak ise yapılan durakların geç kalınmış bir çalışma olduğunu söyledi. Barnak, “Duraklar çok önceden yapılmalıydı. Çünkü durak olmadığı zaman belli bir düzen yoktu. İnsanlar yola iniyor, toplu taşıma araçları belli bir düzende durmuyordu. Ancak bu çalışma bugün değil daha önce yapılması gerekiyordu. Şu an için yapılması önemli. Emeği geçen belediye yetkililerine teşekkür ederim. Yayaların yanı sıra trafik içinde belediye ya da karayolları bir çözüm bulursa çok iyi olur.” Dedi.

 

HASANOĞLU: DURAK TAMAM SIRA KAVŞAKTA

“Belediye duraklar yaptı. Şimdi de karayolları köprülü kavşak yapmalı” diyen Zeydan Hasanoğlu da şöyle konuştu: “Belediye buraya daha önce yapılması gereken durakları yaptı. Vatandaşlar olarak buna çok sevindik. Ancak durakların yanı sıra burada bir trafik sorunu var. Bu çok önemli bir sorun. Gün içinde burada sayısı kazalar oluyor. Belediye burada durakları yaptı şimdi de karayollarının buraya köprülü kavşak yapması gerekiyor. Karayollarından ricamız Van’da bir çalışma yapacaklarsa, ilk olarak buraya köprülü kavşak yapsın.”

 

KOÇAK: KARAYOLLARI ACİL KAVŞAK YAPMALI

Aydın Koçak adlı vatandaşta trafiğe çözüm için kavşağın yapılması gerektiğini söyledi. Koçak, “Bana göre duraklar önce köprülü kavşak yapılmalıydı. Duraklar kötü mü oldu elbette ki hayır. Çok güzel oldu ve daha önce yapılmalıydı. Ancak bu aşamada kazaların çok fazla olduğu, zaman zaman trafiğin kilitlendiği bu nokta için kavşak yapılmalıydı. Karayolları buraya acil kavşak yapmalı. Belediyede bunu bastırmalıdır. Binlerde araç günde buradan geçiyor. Bu yüzden de duraklardan sonraki talebimiz köprülü kavşaktır.” Şeklinde konuştu.

 

“KAVŞAK YAPILACAK” DENİLMİŞTİ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde köprülü kavşak yapılması daha öncede Van’da konuşuldu. Önceki Van Valisi İbrahim Taşyapan döneminde bir basın toplantısında kavşak yapılacağı müjdesi verilmişti. Taşyapan o dönem şunları söylemişti: "Devlet Hastanesi'nin önünde, yolun altından Devlet Hastanesi'ne girilecek, yol üstten devam edecek. Devlet Hastanesi'ne giriş, hiç bekleme yapılmadan alttan geçiş şeklinde sağdan hastane tarafına geçilecek. Oranın ihalesi yapılıyor olması lazım. Çok yoğun bir kavşak, hastane önünde beklemeler meydana geliyor. Hastaneye acil giriş yapanlar ve çıkanların yoğunluğu nedeniyle orası acilliyet gösteriyor."

Editör: TE Bilisim