ŞEHRİVAN HABER: UĞURCAN DEMİR


Vanspor yönetimi kentte ve bölgede birçok ekiplerde futbol oynayan 25 kadını bünyesine dahil ederek profesyonel kadın futbol takımı kuran Vanspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi vermek için süreci tamamlayarak ilk maçına çıktı. Kısa bir sürede takımı, alt yapıyı ve TFF bünyesindeki tüm işlemleri tamamlayan yönetim, takımın yöneticiliğine de Van YYÜ’de görev yapan başarılı akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Nigar Çelik’in atandığını duyurdu. Konuyla ilgili Şehrivan’a açıklamalarda bulunan Çelik, kadınların kırmızıçizgisi olduğunu belirterek, bu coğrafyada ise kadın gücünün çok farklı olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

ÇELİK: KADIN BENİM KIRMIZIÇİZGİM

Akademisyenliğinin yanında iş dünyası, kadınlar, sosyal sorumluluk projeleri gibi önemli çalışmalarda yer alan ve sporculuk geçmişi de bulunan Çelik’in atanması büyük ses getirirken, söz konusu atamaya kentten büyük destek geldi. Atanması sonrası tebrikleri kabul eden Çelik, ilk açıklamasında kadınların yer aldığı çalışmaların kendisi için değerli olduğunu ifade etti. Çelik konuyla ilgili değerlendirmesinde ayrıca “Kadın, benim kırmızı çizgimdir. Üstelik Van bölgesinde, kadınların çok güçlü olduğu bir coğrafyada, genç kızların böylesine güzel bir çalışmada yer almaları gurur verici. Ben bunu sadece bir sportif faaliyet olarak değil, bir kadın hareketi olarak görüyorum. Dolayısıyla kadınların her zaman arkasında olan her türlü çalışma benim için çok değerli. İlerleyen süreçte de çok daha profesyonelce ilerleyeceğine inanıyorum. Biz sadece o meşaleyi yaktık ama devamının daha iyi geleceğini umut ediyorum” dedi. 

“VANSPOR BU KONUDA ÇOK BÜYÜK ADIM ATTI”

Vanspor FK’nin bu konuda çok büyük adım attığını belirten Çelik, “Daha önce Van’da zaten bir kadın futbol takımı varmış. Şu an Hakkari’deler ve bunlar bayağı ses getirmiş. Dolayısıyla bu coğrafyanın kadınlarının gücünün çok farklı olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kadına desteğimiz sonuna kadardır. Vanspor Futbol Kulübü bu konuda çok büyük bir adım attı. Bu taktire şayan bir şey” şeklinde konuştu. 

“DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”

Çelik, çalışmanın görünür olması için her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, “Van’da bunun tanınması için her türlü çalışmayı yapmak istiyorum. Kızlarla da halk arasında bir köprü kurmak istiyorum. Artık kadınların her alanda olmalarına inanmaları gerekiyor. Artık buna alışsınlar, ki her yerdeyiz ve olacağız. Ne pozitif ayrımcılık ne de başka bir şey istemiyoruz. Bu konuda tüm Van halkının ve taraftarların özel destek vermesini de talep ediyorum. Kız çocuklarının sportif faaliyetlere katılımı sadece hobi olarak değil, kızlara meslek olarak da bilgilendirme çalışmalarının yapılması gerekiyor. Alt yapı kulüplerinin kurulması ve bunun toplumsal bir gerçekçiliğinin olduğunun gösterilmesi gerekiyor. Kadınların toplumda yer edinmesi gerekiyor. Dolayısıyla buna yönelik her türlü faaliyetler, bunların görünür olması, desteklenmesi gerekiyor” diye aktardı.

Editör: TE Bilisim