Şehrivan Gazetesi – Mehmet Ali EKİNCİ

15.08.2020 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında yönetim kuruluna aday çıkmadığı için mevcut yönetim ile devam eden Vanspor Futbol Kulübünde yapılan Olağanüstü genel kurul kongresinde aday çıkmadığı için kongre 16 Haziran 2021 tarihine ertelendi.

Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen olağanüstü kongrede yeterli çoğunlukta delege katıldı. Divan başkanlığı tarafından Vanspor Futbol Kulübü başkanlığına aday çağrısı bulunulmasına rağmen aday çıkmadı. Kongre 16 Haziran’da tekrardan yapılacak.

VANSPOR’A KAYYUM ATANABİLİR!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Vanspor’a sahip çıkılması gerektiğini aksi durumda Vanspor’a kayyum atanmasının söz konusu olduğunu söyledi. Yapılan kongreden umutlu olduklarını ve aday çıkacağını düşündüklerini ama aday çıkmadığını söyleyen Yenitürk, “Çoğunluğa özen gösterdik, bütün delegelerimizi toplamaya çalıştık ve çoğunluğu da sağladık. Aday çıkmadı, aday çıkmadığı için 16 Haziran'a zorunlu olarak ertelendi. Buradan tekrar sesleniyoruz, bütün mülki amirlerimize, sivil toplum örgütlerimize, iş adamlarımıza, siyasilerimize, Vanspor'a sahip çıkılması lazım. Vanspor, Van'ımızın değeridir, Van'ın en önemli etkinliklerinden biridir. Sahip çıkılmazsa Vanspor sıkıntı yaşayacaktır. Belki bu yıl liglere çıkacaktır. Belki kayyum gidecektir. Böyle bir değeri dikkate almaları lazım.” Dedi.

“OLUŞABİLECEK HER TÜRLÜ YÖNETİMİN YANINDA VE İÇİNDE OLMAYA VARIZ”

İş adamlarına seslenen Yenitürk, “Ciddi bir yönetim kurulursa, gerçekten takıma sahip çıkılırsa takımımız kendini birinciliğe atar, birincilikte kimseye ihtiyacı kalmaz. Birinci ligdeki gelirler, kimseye ihtiyacı kalmadan kendi kendini amorti edecek duruma getirecek imkanlar sağlanıyor. Birinci lige çıkması için sahip çıkılması lazımdır. Bizler buraya kadar getirebildik, gücümüz yetmiyor artık, imkanlarımız yetmiyor. 'biz bırakıyor muyuz, biz kaçıyor muyuz, biz terk mi ediyoruz?' hayır, biz yine de Vanspor'un yanındayız, oluşabilecek her türlü yönetimin yanında ve içinde olmaya varız. Güçlü bir yönetim olmak zorundadır. Bizler olalım, olmayalım biz yine de Vanspor’un yanındayız, destek vermeye devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim