ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-MEHMET ALİ EKİNCİ

BAŞKANIN AYRILIĞI ŞOK ETTİ!

Vanspor Futbol Kulübü’nde 1’nci lig hedefleri için yeni sezon çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, kulüp başkanı Mehmet Avcı ve As Başkan Akın Dinçer flaş bir karar ile takımdan ayrıldıklarını duyurdu. Önceki akşam sosyal medya üzerinden paylaştığı “Van Valimiz Sayın Ozan Balcı ile Vanspor’un yeni sezon projeksiyonu ile ilgili dün akşam bir görüşme gerçekleştirdim. Sayın Valimizin dile getirmiş olduğu beklenti ve önerileri neticesinde, ‘şahsımın başkanlığında’ yürüteceğim çalışmalarımda ortak bir paydada olmadığımız kanaatine vardım.” Diyerek görevi bıraktı.

ARDI ARDINA AYRILIKLAR GELDİ

Ardından asaşkan Dinçer bir açıklama ile ayrılığı duyurdu. Durumun şoku atlatılmadan takımın başına henüz getirilen Ercüment Coşkundere’nin ayrılık haberi geldi. Kulüp başkanı Mehmet Avcı’nın görevini bırakması ile birlikte, henüz anlaşmaya vardığı kulüpten istifa etti. Vanspor Kadın Futbol Takımı Yöneticisi Dr. Şehnaz Nigar Çelik’in ve Mehmet Özdıraz gibi futbolcuların ayrılık haberlerini izleyen süreç tüm kentte endişe yaratırken takımın yeni yönetim kurulu başkanı olarak görevlendirilen Yavuz Kuşan ve asbaşkan Yunus Emre Aykaç başkanlığındaki yönetim ilk mesajı paylaşarak takımın kaldığı yerden çalışmalara devam edeceği mesajını verdi.

TAKIMI KONGRE SÜRECİNE KUŞAN VE AYKAÇ GÖTÜRECEK

Vanspor Futbol Kulübü’nde 1’nci lig hedefleri için yeni sezon çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, kulüp başkanı Mehmet Avcı ve As Başkan Akın Dinçer olmak üzere Vanspor Kadın Futbol Takımı Yöneticisi Dr. Şehnaz Nigar Çelik’in istifa haberleri gündeme bomba gibi düştü. Vanspor’da çalkantılı saatler yaşanırken, dengeler de alt üst oldu. Vanspor’da istifalar ardı ardına gelirken, takım ve kulübün de yeni yol haritası merak konusu oldu. Mevcut başkanlığa yönetim kurulu üyesi Yavuz Kuşan ve As Başkanlığa ise Yunus Emre Aykaç getirilirken, kulübün de 20 Temmuz’da kongreye gitmesi planlanıyor.

BAŞKAN AVCI’NIN AYRILIK AÇIKLAMASI OLAY OLDU!

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Avcı, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla istifasını duyurdu. Avcı, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Van Valimiz Sayın Ozan Balcı ile Vanspor'un yeni sezon projeksiyonu ile ilgili dün akşam bir görüşme gerçekleştirdim. Sayın Valimizin dile getirmiş olduğu beklenti ve önerileri neticesinde, 'şahsımın başkanlığında' yürüteceğim çalışmalarımda ortak bir paydada olmadığımız kanaatine vardım.”

AVCI: KULÜBÜMÜZÜN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞTIM

Vanspor bu şehrin en kıymetli markasıdır diyen Avcı, devamında şunları söyledi: “Her zaman başarıyı isteyen büyük bir taraftar kitlesi vardır. Bu kulübün yöneticisi olacak kişilerin aynı duyguda ve başarı hedefinde olması gerekir. Her zaman bu bilinç ve misyonla hareket ederek yalnızca kulübümüzün başarısı için çalıştım. Bunun dışında herhangi bir beklentiyi karşılamak veya başka bir göreve hizmet etmek niyetinde olmadığımı her açıklamamda dile getirdim. Vanspor siyaset üstü bir kurumdur. Halkımızın ortak duygusu ve heyecanıdır. Kulübümüzün başkanlığını yürütürken siyasi olarak hiçbir beklentim şehrimizin yerel aktörleri tarafından kabul edilmediğini üzülerek gördüm. Bu durumu yönetim kurulumuz ile online olarak gerçekleştirdiğimiz resmi toplantımızda açıklığa kavuşturmuş bulunuyoruz.”

“GÖREVİ YAVUZ KUŞAN’A DEVREDİYORUM”

Son olarak cümlelerini tamamlayan Avcı, “Kulübümüzün her zaman başarıyı önceleyen yolunda önündeki engelin kaldırılmasına yönelik olarak, yönetim kurulumuz kararı gereği başkanlık görevimi, yönetim kurulu üyemiz Sayın Yavuz Kuşan’a bugün itibariyle devrediyorum. Kendisine bu süreçte almış olduğu sorumluluktan ve göstermiş olduğu cesaretten dolayı minnet duyuyorum. İhtiyaç hasıl olur ise detaylı açıklamayı önümüzdeki zamanda yapabileceğimi de belirtmek isterim. Önümüzdeki dönemin herkes için hayırlı olmasını ümit ediyorum. Başarılar diliyorum.” Dedi.

BAŞKAN VE ASBAŞKANDAN SONRA İSTİFALARIN DEVAM GELDİ!

Vanspor Kadın Futbol Takımı Yöneticisi Dr. Şehnaz Nigar Çelik, Vanspor’dan istifa ettiğini duyurdu. Geçtiğimiz aylarda Vanspor Kadın Futbol Takımı Yöneticiliğine atanan Çelik, sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çelik, “Vanspora güzel bir hayalle geldim amacım kadın futbolculara umut olmaktı ve sözümüz vardı... Bu desteği ve vizyonu Başkanımla belirlemiştik, ancak… Çok söyleyecek sözüm var sadece çok üzgünüm. Vanspor kadın futbol takımı yöneticiliğinden üzülerek istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR DE MAÇA ÇIKMADAN AYRILDI

Vanspor Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Avcı’nın görevi bırakma kararından sonra geçtiğimiz günlerde göreve gelen Ercüment Coşkundere de görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Vanspor’un yeni hocası Ercüment Coşkundere kulüp başkanı Mehmet Avcı’nın görevini bırakması ile birlikte, henüz anlaşmaya vardığı kulüpten istifa etti.

AYRILIK SONRASI SOSYAL MEDYA YIKILDI!

Vanspor Başkanı Mehmet Avcı’nın başkanlığı bırakmasıyla birlikte vatandaşlar sosyal medya hesaplarından destek twitleri atarak tepkilerini ortaya koydu. İşte sosyal medya hesaplarından yapılan o paylaşımlar: Vanspor’da her şey iyi görünüyorken biranda ne oldu diyen İş insanı Feridun Irak, “Başkanın Valiyle yapmış olduğu görüşme sonrası yapmış olduğu açıklama çok muğlak net bir şey anlaşılmıyor. Olan biten net ifadelerle açıklanmalıdır.” Sosyal medya hesaplarından eleştiride bulunan vatandaşlardan Önal Çelik, “Vali bey ayağının tozuyla topa sert vurdu. Bu taraftarın sahip çıkması gereken bir durum. Vanspor’a gelen vuruyor giden vuruyor. Yeter yahu yeter.” Paylaşımlarında bulunurken, Fuat Yaşar Atan isimli vatandaş ise sosyal medyadan şunları yazdı: “Bütün ayak oyunları ve engellere rağmen yılmadan yoğrulmadan onurlu bir duruş gösterdiniz. Şeffaf yönetim, Vanspor’un başarısı için başta şahsınız ve yönetiminle çabanıza yakın şahit biri olarak müteşekkiriz. Van’ın tek marka ve tanınırlığı Vanspor’a sahip çıkamayan yetkinler düşünsün.”

“VANSPOR ÖNEMLİ BİR ŞAHSİYET KAYBETTİ”

Vanspor’da yeniliklere imza atmayı başaran yönetimin istifa haberleri konuşulmaya devam ederken, birçok kesim de destek paylaşımları sürüyor. Başkan Avcı’ya destek paylaşımlarında bulunan Bilal Çakar, “Yazık sizin ve ekibinizin çalışmalarından memnunduk. Başarılı olacağınızdan şüphemiz yoktu Sayın Başkan. Kararınızı tekrar gözden geçirmenizi diliyorum. Kalın sağlıcakla” ifadelerini kullanırken, Davut Gülüştür isimli vatandaş ise “Van ve Vanspor yine önemli bir değeri önemli bir şahsiyeti kaybetti. Taraftar ve taraflar gruplarımız neredesiniz?” şeklinde olayı yorumladı.

Editör: TE Bilisim