Van Spor Futbol Kulübünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Pazar günü Van Atatürk Stadyumunda oynanan VAN SPOR FK-ETİMESGUT BELEDİYESPOR müsabakasında maç sonu basın tribününden akredite edilmiş, basın mensubu kişi veya kişiler tarafından, misafir takım Etimesgut Belediyespor futbolcularına ve müsabaka hakemlerimize  yönelik sözlü taciz, kötü ve çirkin kelimeler sarf edilmiştir. Bu çirkin olayların müsabaka sonrasında planlı bir şekilde yaşanmasına neden olan kişilerin amaçları da son derece düşündürücüdür.
Bu ve buna benzer provakatif söylem ve eylemlerde bulunan kişiler spor komuoyunda da camiamıza bilinçli zarar vermeye çalışmaktadırlar. Amaçlarının da ne olduğunu değerli taraftarımız ve spor kamuoyunca  bilinmektedir. Bizler de görev süremizce emanetçisi olduğumuz  kulübümüzün prestijini düşürmek amacıyla yapılan her türlü provakasyonların karşısında daha önce nasıl durduysak bundan böylede duracağımızı vicdanı bir borç biliriz. 
Şehrin markası olan büyük Vanspor camiasını her ne sebep ile olursa olsun itibarsızlaştırmaya çalışarak zarar vermeye cürret eden kişi veya kişileri şiddetle kınıyoruz. 
Komuoyuna saygılarımızla.

Editör: TE Bilisim