ŞEHRİVAN HABER: HAKİM İZNALGÖZ- SERCAN CANSIZ

Geçtiğimiz haftalarda istifasını açıklayan eski başkan Seyithan İzsiz’den sonra Vanspor’un gidişatı merak konusu olurken, düzenlenen toplantıda kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Spor Futbol Kulübü yönetim kurulu yeni görev dağılımını yaptı. Seyithan İzsiz'in istifasından sonra, Asbaşkan Mehmet Avcı, yönetim kurulunun kararıyla kulüp başkanlığına seçildi. Yönetim krizinin bir türlü çözülmediği kulüpte, başkalık krizi bir kez daha son bulurken yeni başkan ekibini taktim ettikten sonra süreç ile ilgili yol haritasına da anlattı. Yönetim kurulunun kararıyla başkanlığa seçilen Başkan Avcı, basın toplantısında Vanspor'un geleceği ile ilgili açıklamalarda bulunurken “Van'ın bütün dinamikleri bu noktada birleştirebilirsek Vanspor, bölge için çok önemli bir güç merkezidir. Bundan sonraki süreçte Vanspor için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi. Takımın hafta sonu kendi evinde mağlup olduğu maç sonrası da radikal kararlar alacağı açıklamasını yapan Avcı, basın toplantısında geçtiğimiz günlerde yaşananlar için de: “Bizler de önümüze bakmamız gerekiyor. Vanspor'un bir reklam yeri değil, bir gönüllülük yeridir.” Dedi.

MEHMET AVCI BAŞKALIĞINI AÇIKLADI

Düzenlenen toplantıda konuşan Vanspor’un Yeni Başkanı Mehmet Avcı, “Yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantısında Vanspor’un yeni başkanı olarak yönetim kurulu tarafından görevlendirilmiş oldum. Yeniden Vanspor’un yönetimi içerisinde de yeni görevlendirmeleri de yapmış olduk. Sizlere Vanspor kulüp başkanı olarak hitap edeceğim. Yaklaşık 10 gündür Vanspor’un faydasına olmayan konularla gündeme geldiğimiz için değerli kamuoyundan özür diliyoruz. Bizler Vanspor’un iyi bir sevide olmasını ve iyi bir noktaya gelmesini arzu ediyoruz. Kulübün kongrelerinde adayların çıkmaması ve yaşanılan birçok problemi kendimizde tespit ederek, farklı illerdeki iş insanlarımızla birlikte Vanspor yönetim kuruluna talip olduk.” Dedi.

AVCI: VANSPOR ÇOK GÜLLÜK GÜLİSTANLIK BİR YAPI DEĞİLDİ

Göstermiş oldukları gayretin önemli bir fedakarlığın göstergesi olduğunu vurgulayan Avcı, şunları kaydetti: “Birlikte hareket ettiğimiz insanların sadece kulübün yönetimi olarak değil, bir vefa grubu olmasını ve böyle adlandırılmasının anlamlı olduğunu düşünerek böyle bir yapı kurduk. Vanspor çok güllük gülistanlık bir yapı değildi. Kulübün kendi içerisinde zaten belli problemleri vardı. Birçok noktada sorunlarla boğuşan bir yapıya sahipti Vanspor. Vefa grubundaki her bir arkadaşımız bu yapının zaten problemli olacağını ve bizler de bu problemlerle boğuşmak için bir araya geldiğimizi tekrardan kamuoyuna açıklamış olayım.”

“ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN GAYRETİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Şampiyonluk hedefiyle yönetim kurulunun oluşturmadıklarını dile getiren Başkan Avcı, “Öncelikle bu takımın bu ligde kalabileceği şekilde, bütün tedbirleri alabilecek düzeyde hareketle yola çıktık. Oyuncularımızın, teknik heyetimizin, taraftarlarımızın güzel bir birlikteliğiyle oluşan sinerji sahaya çok güzel bir şekilde yansıdı ve bu yansımanın da sonucunda yaklaşık 8 haftada liderlik pozisyonuna taşımış olduk. Bu liderlik tabii ki hedefleri biraz daha farklı noktaya taşıyabilir ve biz bunları da yine anlayışla karşılıyoruz. Bunun devamını sağlamak için de elimizden gelen bütün gayreti göstermeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“VANSPOR BİR REKLAM YERİ DEĞİL, BİR GÖNÜLLÜLÜK YERİDİR”

Vanspor, bizler için ne kadar önemliyse Van'ın bütün dinamikleri için daha fazla önemli olduğunun bilincindeyiz diyen Başkan Avcı, şunları söyledi:” Bizler bu bilinçle bu sorumluluğu alıp bu yola devam ettik. Biz kulüp başkanlığından istifa eden Sayın Seyithan İzsiz ve Futbol Şube Sorumlusu Oktay Ukay’a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kendilerinin almış oldukları karar bireysel bir karardır. Dikiz aynasına bakarak hiçbir şekilde yol alamayacağımızın farkındayız. Bizler de önümüze bakmamız gerekiyor. Vanspor'un bir reklam yeri değil, bir gönüllülük yeridir. Burada Van'ın bütün dinamikleri bu noktada birleştirebilirsek Vanspor, bölge için çok önemli bir güç merkezidir. Bundan sonraki süreçte Vanspor için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu konuda kenti bütün dinamiklerinin de manevi desteğine ihtiyacımız var.”

“VANSPOR, BİRLEŞTİRİCİ BİR GÜÇ OLARAK DEVAM EDECEK”

Cümlelerini sürdüren Avcı, devamında şunları aktardı: “Bundan sonraki süreçte daha çok yaptıklarımızla söz edip sizleri daha memnun ve taraftarları daha mutlu etmeyi arzu ediyoruz. Bugüne kadar başlatmış olduğumuz bazı girişimler oldu. Bunları bitirdikten sonra sonuçlarını sizlere açıklayıp kamuoyuna paylaşacağız. Vanspor, bundan sonraki süreçte daha çok birleştirici bir güç olarak devam edecek. Bizlerin kendi içerisinde oluşturmuş olduğu birlik beraberlik aynı şekilde taraftarlarımızla bütünleşmiş bir şekilde devam edeceğiz. Burada ayrıştırıcı bir dilden uzak durmaya çalışacağız. Vanspor’un menfaatleri için herkesi sistemin içerisine dahil edecek düzeyde, hareket etmeye çalışacağız. Yeni süreçte arkadaşlarımızın tamamı aldığı görevin misyonunu üzerinde taşır düzeyde devam edecek.”

BAŞKAN AVCI’DAN DESTEK ÇAĞRISI!

Vanspor’a yapılan desteklerin daha artarak devam etmesini talep Başkan Avcı, destek çağrısında bulunduğunu ifade etti. Avcı, “Bununla birlikte şehrin kanaat önderleri, kurum müdürleri, baro, oda ve STK başkanlarının Vanspor’la bütünleşmeye davet ediyorum. Bu kentin en önemli yapılarından birisi olan Vanspor’un hepimizin desteğine ihtiyacı var. Sadece maddi değil, manevi açıdan da çok ciddi destekler sağlayabiliriz. Küçük bir destek gibi görmeden herkesin Vanspor’a destek verebileceği bir düşünce muhakkak vardır. Bundan sonraki süreçleri de kamuoyuyla paylaşacağız.” Diye ekledi.

VANSPOR’UN YENİ YÖNETİM KADROSU

Yeni yönetimi açıklayan Mehmet Avcı, listeyi şu şekilde paylaştı:

Kulüp Başkanı: Mehmet Avcı

İkinci Başkan: Levent Cankurtaran

As Başkan: Akın Dinçer Genel

Sekreter: Av. Serdar Kartal

İşbirliği ve Sponsorluklardan Sorumlu: Adnan Bayram

İdari İşler: Türkmen (Dikmen) Kaya

Kamu Kurumları ile İlişkiler: Veysel Ürüm

Hukuki İşler: Av. Orhan Yıldırım

Üye ve Paydaş Etkileşimi: Osman Halitoğlu

Medya ve Tanıtım: Çetiner Çetin

Ar-Ge: Yasin Ertürk

STK’larla İlişkiler: İsmail Ayaz

Tesisler ve Altyapı Sorumlusu: Özcan Kara

Taraftarlar ve Stad Sorumlusu: Yavuz Kuşan

Farklı Branşlardan Sorumlu: Mehmet Can Yağar

Türkiye Futbol Federasyonu Temsilcisi: Müjdat Çelik

Ulaşım ve Deplasman Organizasyonu: Nurullah Abukan

Ankara Temsilcisi: Özgür İreç İlhan Başkan

Basın Danışmanı: Yunus Emre Aykaç

Kulüp Avukatı: Emrah Borazan

Futbol Şube Sorumlusu: Erkan Avseren

Editör: TE Bilisim