ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ORHAN SAĞLAM

Van’ın profesyonel liglerdeki tek takımı olan Vanspor Futbol Kulübü bir kez daha yönetim kurulu seçmek için kongrede buluştu. Önceki başkan Mehmet Avcı ve asbaşkan Akın Dinçer’in istifası sonrası Yavuz Kuşan ve Yunus Emre Aykaç’ın kongreye götürdüğü Vanspor FK, 20 Temmuz’da çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştiremediği kongresini dün gerçekleştirdi. Vanspor Futbol Kulübü yönetim kurulu, haftalarca beklenilen kongreyi gerçekleştirmiş ve gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısında yeterli çoğunluk sağlanamadığı için kongre 1 Ağustos’a ertelenmişti. Merakla beklenen kongre gerçekleşti ve Vanspor’da yeni yönetim belli oldu. Vanspor Futbol Kulübü’nün ertelenen kongresi son gün itibariyle adaylığı gündeme düşen yeni bir isim ve ekibinin Van’a gelişi ile gerçekleşti. Yavuz Kuşan başkanlığında kongreye giden Vanspor, yeni başkanını seçti ve takımın yeni başkan iş insanı Feyat Kıyak oldu. Yönetimine kentten ve farklı kentlerden birçok iş insanını da dahil ederek bir ekip oluşturan Kıyak, Yeni sezon öncesi iddialı takımların yer aldığı 2. Lig’de Vanspor da kongre süreci tamamlayarak, bir sancılı kongre sürecini daha geride bıraktı.

VANSPOR’UN YENİ BAŞKANI VE YÖNETİMİ BELLİ OLDU

Vanspor’un uzun süredir tartışılan kongre süreci son buldu. İstifalar, ayrılıklar ve tedirginlikler ile devam eden kongre süreci, dün itibariyle gerçekleşen kongre tamamlandı. Önceki dönem başkanlarının sezon öncesi ayrılması ile endişeli bir sürece giren takımın başkanlığına son gün listesini hazırlayarak seçime giren Ferhat Kıyak seçildi. Van YYÜ Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleşen kongrede çoğunluğa bakılmaksızın seçim yapıldı. Tek listenin sunulduğu seçimde, yeni bir ekip hazırlayan Kıyak, Vanspor’un yeni başkanı oldu.

BAŞKAN KIYAK’TAN İLK MESAJ

Kongrede konuşan yeni başkan Ferhat Kıyak, “Son günlerde kendi sosyal medya hesaplarından Van için, Vanlılar için ve güçlü Vanspor için çöp kadar faydası olmayan insanları rencide eden o arkadaşlara ben buradan selamlarımı iletiyorum, ben sizlere hakkımı helal ediyorum, sizden de ben helallik bekliyorum. Hepimizin çok iyi bildiği gibi Vanspor çok köklü bir kulüp. Kulüp kurulduğundan bugüne kadar bu kulüpte görev yapanlara, sahada ter döküp top koşturan futbolculara, yönetiminde yer almış herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada yaptığımız bu Vanspor kongremizin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bizi bugün bir araya getiren başta İçişleri Bakanımıza ve Van Valimize hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

KIYAK: BU KULÜBÜN ASIL BAŞKANLARI BU MEMLEKETİN İŞ İNSANLARIDIR

Kıyak, Vanspor’da görev almış başkanlara teşekkür ederek, “1-2 dönemdir Vanspor’umuzun ciddi sıkıntıları var, hem yönetim olarak hem de birbirimizin siyasi görüşüne saygı duymadığımız için bu sıkıtılar yaşanmıştır. Bu zorlu süreçte benim Vanspor ile tanışmama sebep olan, bu kulübü 3. Ligden 2. Lige çıkaran başta Servet Yenitürk’e, ondan sonra kulüp başkanlığı yapmış Seyithan İzsiz’e, ondan sonra kulüp başkanlığı yapmış Mehmet Avcı’ya, bu zorlu süreçte çaba gösteren Yavuz Kuşan’a teşekkür ediyorum. Vanspor bizim için kıymetlidir. Bugün burada beni ve yönetimde yer alan arkadaşlarımızı resmiyette seçmiş olabilirsiniz ama şunu arz etmek istiyorum; bu kulübün asıl başkanları bu memleketin iş insanlarıdır. Bu kulübün başkanları bu memleketin belediye başkanlarıdır. Bu kulübün başkanları bu memleketin kaymakamlarıdır. Bu kulübün başkanları STK’lar, esnaflardır” dedi.

YENİ BAŞKAN KIYAK, KONGREDE VANLILARA SESLENDİ

Kıyak, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben buradan çağrı yapmak istiyorum; bizler Vanlıyız, bizler ahde vefayı çok iyi bilen Vanlılarız. Gelin bu süreçte önümüzdeki kongrelerde 5-10 adayın çıkabileceği bir Vanspor yapalım. Marka tescili yapalım. Kıymetli anlamlı bir Vanspor yapalım. Az önce Zahir Kandaşoğlu bir konuşma yaptı. 3-4 gün önce kendisiyle bir telefon muhabbeti yaptık. Amca ben Van’a geliyorum, nasıl bir destek olacaksın dedim. Oğlum sen gelsen de gelmesen de aday olsan da olmasan da ben destek olacağım dedi. Van’a, Vanlıya sevdamdan dolayı Vanspor’a 500 bin TL bağışta bulunuyorum dedi. Ben Van’da yaşayan iş insanlarımıza teşvik olsun. Bu süreçte Vanspor logosuna sahip çıkacak kim varsa hepinizin huzurunda söz veriyorum, onları baş tacı edeceğiz. Ama Vanspor logosuna çöp kadar faydası olmayan insanlara da sözüm olsun, ben bunu şeffaf bir şekilde Van kamuoyunda gündeme getireceğim. Bizim yapacak çok işimiz var. Allah rızası için bize sahip çıkın.”

KUŞAN: KİMSE KİMSEYİ KARALAMASIN

Vanspor FK Başkanı Mehmet Avcı istifa edince başkanlık görevini devralan Yavuz Kuşan, “Biz göreve geçici olarak geldik ve nihayetinde buraya kadar geldik. Takımımız topladık ve gerekli çalışmaları yaptık. İnanıyorum ki yeni başkanımız yalnız kalmayacak. Önceki dönemde görev alan herkese de teşekkür ediyorum. Bundan böyle Vanspor’un birlik ve beraberlik içerisinde yönetileceğine inanıyorum. Kimse kimseyi karalamasın. Herkese bir birini kucaklasın. Bu saatten sonra Vansporluların yapacağı tek şey birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesidir. Her başlangıcın bir sonu vardır. Her yeninin mutlaka bir eskimesi vardır” dedi.

KANDAŞOĞLU: VAN BUNU HAK ETMİYOR

Kongrede konuşan iş insanı Zahir Kandaşoğlu, “7 bin yıllık tarihi olan, 1 milyon 500 bine nüfusa sahip olan Van’ın, Doğu Anadolu Bölgesinin cazibe merkezi olan Van ilinin, tek profesyonel takımı olan Vanspor’da böyle bir kongrenin yapılmasını acı, üzüntüyle, kederle karşılıyorum. Van bunu hak etmiyor. Bir ilin, bir firmanın, bir ailenin mutlaka bir büyüğü, bir patronu olmalıdır. Bir firmanın patronu olmazsa, bir yönetim kurulu başkanı olmazsa o firma yürümez, o firma kısa zamanda biter. Bir ailenin de eğer birliği yoksa o aile de dağılır. Vanspor’a yıllardır büyük emekler verdik. Herkes buna şahittir. Benim isyanım, feryadım bu il bunu hak etmiyor. 4-5 aydır Vanspor’un sorunu bir hikaye oldu. Uluslararası bir soruna dönüştü. Bu ilde bu olmamalıydı” diye aktardı.

“VAN’IN BU HALİNE ÇOK ÜZÜLÜYORUM”

Kandaşoğlu, Vanspor’u çok sevdiğini ve sürekli destekleyeceğini belirterek, “Van’ın hiçbir meselesi böyle sürüncemede kalmadı. Ben bunu kabul etmiyorum. Benim kanıma dokunuyor. Bu ilde yaşamak bana zor geliyor. Bunun için isyan ediyorum. Ben Mehmet Avcı ve Akın Dinçer’e Vanspor’u toparlayıp gittikleri için kızdım. Madem ki böyle bir ekip gelmişsiniz, madem ki işin başındasınız, gitmeyin. Ne olursa olsun gitmeyin. Bize danışmadan gitmeyin. Ben o yüzden o tepkiyi koydum. Ben Van’ın bu haline çok üzülüyorum. Bugün İstanbul’dan çıkıp gelen, büyük bir cesaretle çıkıp gelip ekibini kuran Vanspor’un bu haline aday olan Feyat Kıyak’ı kutluyorum. Söyleyecek çok şey var. Ben konuşsam deprem olur belki. Ben Vanspor’u seviyorum. Bir beklenti için değil, 50 yıldır Vanspor’u destekliyorum. Ben kazancımın yüzde 30’unu Vanspor için harcadım. Gerekirse dilenin ama sahipsiz bırakmayın Vanspor’u. Bu gençlerin vizyonunu yok etmeyin” dedi.

DONAT: VANSPOR’A HEPİMİZİN SAHİP ÇIKMASI LAZIM

Kongrede konuşan iş insanı Fevzi Donat, “Vanspor hepimizin ortak değeri. Van’ın en büyük markası. Onun için Vanspor’a hepimizin sahip çıkması lazım. Vanspor aşığı olarak bugün buradayım. Bu zor dönemde öncelikle bugüne kadar görev yapmış tüm başkanlara teşekkür ediyorum. Bu memleket için kim taş üstüne taş koyduysa o hemşehrimizin bizim başımızın üstünde yeri var. Çünkü hepimizin doğduğumuz topraklara büyük bir vefa borcu var. Hepimiz bu topraklara elimizden geldiği kadar maddi, manevi demeden katkı sunmamız gerekiyor. Vanspor’un geçmişi şanlı ama maalesef son yıllarda özellikle kongre süreçleri sıkıntılı geçen bir kulüp. Ama ne olursa olsun her zaman bu memlekete sahip çıkacak kahramanlar dün de vardı, bugün de var. Onun için ben bu zorlu süreçte aday olan Feyat Kıyak kardeşime ve yönetimine canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TUNCER: TEK GERÇEK, VANSPOR’UN BİRLEŞTİRİCİ OLMASI

Kongrede konuşan Eski Vanspor Yöneticilerinden Faruk Tuncer, “Vanspor’a hiçbir şekilde maddi manevi beklentim olmadan elimizden gelen emeği verdik. Çok muhteşem günler yaşadık. O zamanlar bütün bireyleri birleştiren dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın siyaset hiçbir zaman konuşulmadı biz Vanspor’un başındayken. Ki inanıyorum şu anda da öyledir. Bazen bazı insanların beklentileri olabilir. Bunu da doğal karşılamak lazım. O kişinin kendi duygu ve düşüncesidir. Tek gerçek, Vanspor’un birleştirici olması. Çünkü siyaset üstü bir kurumdur. Biz Vanspor 1. Ligdeyken coşku yaşattık. Darısı yeni yönetimin başına. İyi ki geldim. İyi ki buradayım. Yeni yönetimi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

İŞTE VANSPOR’UN YENİ YÖNETİM KADROSU

Feyat Kıyak (BAŞKAN) 2- Özcan Kara 3- Veysel Ürün 4- İsmail Ayaz 5- Fatih Sarp 6- Mehmet Kızıloğlu 7- Şahin Özant 8- Yasin Ertürk 9- Okan Çiftçi 10- Çetin Ebinç 11- Erol Temel 12- Harun Şevgin 13- Abdulcabbar Horoz 14- Gökhan Girgiç 15- Fatih Kaya 16- Mert Altaylı 17- Yalçın Laçin 18- Ahmet Hüseyin Koyuncu 19- Sıracettin Ünlü 20- Ozgür İreç İlhan 21- Gökhan Hanoğlu 22- Vedat Dursun

YEDEK 1- Hasan Kara 2- Adil Kıyak 3- Orhan Kızıloğlu 4- Zahit Bulut 5-Seyfettin Bayram 6-Ümit Teymur 7- Nihat Kartal 8-Sadrettin Köseoğlu 9-Nizamettin Kutul 10-İlyas Işıkçı 11-Yavuz Sağdinç 12-Serdar Kaya 13-Mazlum Sürme 14-Orhan Tolga 15-Bülent Kara 16-Ferit Şata 17-Musa Kaya 18-Metin Doğrul 19-Nurhan Dayan 20-Zeki Güneş 21-Ergin Çiftçi

DENETİM ASİL 1- Yılmaz Kılıç 2- Mehmet Yıldız 3- Kurtuluş Ayaz

DENETİM YEDEK 1- Eray Çelik 2- Mehmet Naci Çiftçi 3- Mert Öngün

DİSİPLİN ASİL 1- Fırat Keskin 2- Sinan Taş 3- Rıdvan Akman

DISIPLIN YEDEK 1- Murat Kartal 2- Yunus Akman 3- Serdar Selçuk

Editör: TE Bilisim