ŞEHRİVAN HABER - AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Van Valisi Murat Zorluoğlu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Grup Toplantısında resmen açıklandı. Vali Zorluoğlu, seçilmesi halinde Trabzon Büyükşehir Belediyesinde dikkat çeken değişikliklere imza atacağı öne sürüldü.


Trabzon medyasından 61saat.com’da yer alan habere göre;  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Murat Bey aynı zamanda Çaykaralıdır... Hayırlı olsun. İnşallah Van’da ki gayretlerini şimdi de Trabzon’a yansıtacağını göreceğiz. Teşekkür ediyoruz. Orhan beye de bugüne kadar olan hizmetleri sebebiyle teşekkür ediyoruz sağ olun var olun” diyerek tanıttı. 

 

TEKATAŞ TRABZON’A MI GİDİYOR?

 

Van Valisi, Van Büyükşehir Belediyesinde de Kayyum olarak görev alan Zorluoğlu, seçilmesi halinde Trabzon Büyükşehir Belediyesinde dikkat çeken değişikliklere imza atacağı öne sürüldü.  Bu değişikliklerden ilki ise Trabzon İçme suyu ve Kanalizasyon İdaresinde yaşanabileceği kaydedildi. Halen Genel Müdürlüğünü Recep Köksal’ın yaptığı TİSKİ’de yeni dönemde Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ali Tekataş’ın görev alacağı iddia edildi.  

 

VAN’A GELMESİNDE ÖNCÜ ROL OYNAMIŞTI!

 

Vali Murat Zorluoğlu’nun Elazığ Valiliği döneminde İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü Elazığ Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Tekataş, Vali Zorluğu’nun Van Valiliğine atanmasının ardından İçişleri Bakanlığının onayıyla VASKİ Genel Müdürlüğüne atandı.  Bu noktada Vali Zorluoğlu’nun Tekataş’ı, Van’a atanmasında öncü rol oynadığı gibi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Trabzon’a atanmasını da isteyeceği kaydediliyor. 

 

ALİ TEKATAŞ KİMDİR?  

 

1974 yılında Elazığda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Elazığ ilinde tamamladıktan sonra 1998 yılında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Bu dönemde yine Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Öğretmenlik Meslek Bilgisi Programını bitirdi, şu anda Anadolu Üniversitesi iktisat fakültesi Kamu Yönetimi bölümü son sınıf ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. 1998 yılında mezun olduktan sonra özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yaptı, Etikrom A.Ş. Genel Müdürlüğünde 2005 yılına kadar görev yaptıktan sonra aynı yıl İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü Elazığ Bölge Müdürlüğüne atandı. Burada Mühendis, Proje Ve Mekansal Planlama Müdürü ve son 3 yıldır da Bölge Müdürü olarak görev yaptıktan sonra, 22.08.2017 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığının onayıyla Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ)' ne Genel Müdür olarak atandı. Evli olan Ali TEKATAŞ, 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim