Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından Çatak ilçesinde yapılan çalışmalar takdir görüyor.

 

VASKİ Çatak Şubesi, 2017 yılında yaptığı alternatif çalışmalarla su sorununa çözüm bularak halkın takdirini aldı. İlçede 13 kilometre su, 6 kilometre de kanalizasyon hattı yapımı gerçekleştiren ekipler, ilçesinin artık sorunsuz bir alt yapıya kavuşmasını sağladı. VASKİ çalışmalarından büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Bilgi Mahalle Muhtarı İsa Urut, ''Mahallemizde 200 hane var, 3 değişik kaynakta su almaktayız. VASKİ'ye ne zaman arıza için telefon açtığımda hazır bir şekilde bekliyor ve anında müdahale ediyorlar. Mesai saati dışında olsa bile gelerek sorunlarımızı gideriyorlar. 2018 yılında kanalizasyon sıkıntısının giderileceği müjdesini de aldık” dedi.

 

Selçuklu Mahalle Muhtarı Ercan Selçuk ise, 50 haneli mahallede sulama kanalı olmadığından içme suyunu sulama amaçlı da kullandıkları belirterek, “Valimiz ile VASKİ Genel Müdürümüzün katıldığı muhtarlar toplantısında durumumuzu anlattık, sağ olsunlar kendileri de bu sorununun çözümünü 2018 yılı programına aldıklarını belirttiler. İlçe merkezinin şebekesinden bizim mahallemize su verilecek. VASKİ Çatak Şube çalışanları arızalara müdahale etmek için 2 ekip halinde beklemektedirler. Hizmetlerden memnunuz'' şeklinde konuştu.

 

VASKİ tarafından Çatak ilçesinde 2017 yılında 942 su arızası, 512 adet kanalizasyon arızası yapıldığı, 13 bin 371 metre içme suyu hat çekim işi ve 5 bin 759 metre kanalizasyon hat çekimi gerçekleştirildiği belirtildi. 

Editör: TE Bilisim