Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü çalışanlarına yönelik ‘Kamusal Etik’ semineri düzenlendi. VASKİ çalışanlarının iş hayatlarında ve çalışma hayatlarında daha etik davranışlar sergilemelerini amaçlayan seminer, Kadın Yaşam Merkezinde verilmeye başlandı. VASKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen seminer Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Muhittin Acar tarafından veriliyor. 3 gün boyunda devam edecek seminere VASKİ çalışanları katıldı.

 

AMAÇ ORTAK UYUMU SAĞLAMAK

Konuyla ilgili bilgi veren VASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Sevil Ersan Altuni, “Eğitimlerimizi daha öncesinden birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla yapmıştık. Bunun faydalarını gördük. Eğitimdeki amacımız kurumda çalışan arkadaşlarımızın davranışlarını yönlendiren etik normlar, kalıplar, inançlar, tutumlar ve davranışların oluşturduğu bütünlüğü karşılıklı tartışma yöntemiyle, çalışma koşulları içinde ortak uyumu yakalamak hedefiyle içselleştirilmesini sağlamaktır.” Dedi.

 

“KAMU ÇALIŞANLARI EMANETÇİDİR”

Genel başlığın genel etik olduğunu belirten Prof. Dr Muhittin Acar, etikle ahlak arasındaki farklar benzerlikler oluşturulduktan sonra, kamu kurumlarında yasal etik konularını konuşacaklarını belirtti. Acar, açılış konuşmasının ardından konuyla ilgili Türkiye’deki yasal bir örgütlenme olduğu hakkında bilgi verdi. Etik davranışta temel birleşenlerin neler olduğunu aktaran Acar, “Siyasi etik, yargıda etik, idari etik, sivil toplum etiği, medya etiği konuları işleneceğini söyledi. VASKİ çalışanları ve bütün kamu çalışanların emanetçi olduğunun altını çizen Acar, ister seçilmiş ister atanmışlar olsun vatandaşa hizmet ederken, davranışları biçimlendiren değerlerin erdemlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Acar, “VASKİ doğrudan vatandaşla diyaloglu hizmet veren bir kurum, bu kurumda çalışanların etik davranışları değerlerindeki farkındalıkları ortaya koymak temel hedefimizdir. Sadece VASKİ de çalışan olarak değil, vatandaş olarak da bu konuda bilinçlenmemizi sağlayacaktır. Küçük de olsa bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim