Tuşba Belediyesi sınırları içerisinde 800 metrekarelik yeşil alan, bir vatandaş tarafından etrafına duvar çekilerek işgal edildi. Duvar belediye ekipleri tarafından yıkılırken, 70 bin TL harcayarak parkın etrafına 2 metre yüksekliğinde duvar ören S.A., “Çevirdiğim alanın ücretini ödeyerek, kendi mülkiyetime geçirmek istiyorum.” Dedi.

 

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve belediye çalışanlarını şaşırtan olay, Abdurahman Gazi Mahallesi'nde meydana geldi. Belediye tarafından düzenlemesine başlanarak içerisine fidan dikilen ve kaldırım çalışması yapılan parkın bitişiğinde evi olan S.A., 2 hafta önce, 70 bin lira harcayarak çevresine 2 metre yüksekliğinde duvar ördü. S.A'nın parkı kendi mülkiyeti gibi kullanmaya başlaması üzerine mahalleli şikayetçi oldu.

BELEDİYE ÖRÜLEN DUVARI YIKTI 

Belediye Zabıta Müdürü Osman Sevinç, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını söyledi. Sevinç, “Parkta daha önceden ağaçlandırma ve kaldırım çalışması vardı. Bu çalışmaları yaptıktan sonra vatandaş buraya gelerek bu arsayı kendine tahsis edip, etrafını duvarlarla örmesi akıllara zarar bir durumdur. Kişi hakkında yasal işlemler yapıldı. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Park etrafına örülen duvarlar yıkıldı. Park yeniden ağaçlandırılarak halkın hizmetine açılacak” dedi.
 

‘ÜCRETİNİ ÖDEMEK İSTİYORUM’ 

Parkı sahiplenmek isteyen S.A. ise belediye ait parkın bakımsız olduğunu, bundan dolayı böyle bir işe kalkıştığını anlattı. S.A., “Park bakımsızdı her gün buraya madde bağımlıları gelerek rahatsızlık yaratıyordu. Ben de bu nedenle parkın etrafını duvarlarla ördüm. Çevirdiğim alanın ücretini ödeyerek, kendi mülkiyetime geçirmek istiyorum. Şu ana kadarda bu alan için yaklaşık 70 bin lira para harcadım.” Diye konuştu.


ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim