Van Valisi Münir Karaloğlu, beraberinde Vali Yardımcısı Hakan Alkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Akkuş ve İnşaat Firması yetkilileri ile birlikte, 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremler sonucu hasar gören Valilik binasının güçlendirme çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemelere ilk olarak bodrum kattan başlayan Vali Karaloğlu, bodrum katındaki incelemelerde kurumların taşınması sonrası arta kalan büro malzemelerinin ihtiyacı olan kurumlara dağıtılması yönünde talimat verdi. Binanın temeli hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, buradan üst kata çıkarak incelemelerine devam etti. İnşaat alanında çalışan işçilerin iş güvenlik kurallarına uymamış olmaları Vali Karaloğlu'nun dikkatinden kaçmadı. Çekiçle fayansın fazlalıklarını kıran ustanın yanına giderek, Kırılan fayansların jilet kadar keskin olacağını dolayısıyla seken fayans parçalarının gözüne veya vücudun başka bölgesine gelmesi durumunda ciddi sakatlıklar doğurabileceği konusunda uyararak, koruyucu gözlük ve kask takması konusunda tavsiyede bulunan Vali Karaloğlu, Firma yetkilisine işçilerin iş güvenliği ile ilgilenmesi hususunda talimat verdi.

VATANDAŞIN İŞİ KOLAYLAŞACAK

İnşaattaki tamiratı yapılan lavaboları da inceleyen Vali Karaloğlu  “Bina eski dolayısıyla tesisatta eski. Tamirat yenisini yapmaktan daha pahalıya mal olacak. Bu yüzden tesisatı tamamen değiştirin. Bu daha karlı olacaktır” dedi.

Karaloğlu, “Adalet sarayının Valilik Binasından taşınmasından sonra, boşalan odaların yeniden planlanarak kattaki koridorların vatandaşın işlerini en rahat bir şekilde yürütebilmesi için katlardaki koridorları bir birinden ayıran odalarında kaldırılarak koridorlar arasında bağlantı sağlanarak karşı koridorda işi olan vatandaşın işinin kolaylaştırılması gerekiyor. Karşı koridorda işi olan vatandaş neden 4 kat aşağı inip, tekrar 4 kat yukarı çıkarak işi zorlaşsın ki. Buradan direk karşı koridora geçme imkânı olsun. Hem vatandaşın işi kolaylaşmış olacak, hem buradan zaman tasarrufu sağlanmış olacak” dedi.

Editör: TE Bilisim