Geçtiğimiz Ekim ayında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ında katıldığı bir tören ile Türkerler Holdinge devredilen Vangölü Elektrik dağıtım A.Ş (VEDAŞ) vatandaşı isyan ettirdi. Özelleştirildiği günden bu yana kente düzenli olarak enerji sağlayamayan VEDAŞ’a vatandaşlar tepki gösterdi. Hemen hemen her akşam kentin büyük bir bölümünde enerji kesintileri yaşanırken vatandaşlar yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi.

 

Yıllardır bir türlü çözülemeyen elektrik kesintileri VEDAŞ’ın özelleştirilmesiyle birlikte daha da çıkılmaz bir hal aldı. Ekim ayında düzenlenen bir tören ile Türkerler Holding’e devredilen VEDAŞ kesintileri abartınca vatandaşlar isyan etti. Hemen hemen her akşam kentin büyük bir bölümünde yaşanan kesintilerden dolayı vatandaşlar isyan ediyor. Özelleştiği günden bu yana daha da artan kesintiler artık daha da abartıldı. Akşamları kentin büyük bir bölümünde 18 ile 23 saatleri arasında enerji kesintisi yaşanırken VEDAŞ yetkilileri kesintileri aşırı yüklenmeye bağladı. VEDAŞ yetkilileri sorunun çözümü için adeta kulaklarını tıkarken, vatandaşlar isyan etti.

 

YETKİLİLER DUYARSIZ

Her akşam aynı sorunla karşılaştıklarını söyleyen vatandaşlar, VEDAŞ yetkililerinin soruna duyarsız kaldığını belirtti. Hacıbekir Mahallesinde oturan Fesih Demir isimli vatandaş her akşam kesintilerden dolayı artık isyan etme noktasına geldiklerini söyleyerek, yetkililerin sorun karşısında duyarsız kaldığını belirtti.

Demir, “Artık kesintilerden dolayı bıktık. Her akşam da elektrik kesintisi olmaz. Bundan önceki yıllarda böyle bir sorun yoktu. VEDAŞ ne zaman özelleştirildi sorunlarda beraberinde geldi. Vatandaşlar olarak artık evlerimizde oturamaz duruma geldik. Her gece karanlıkta yaşıyoruz. Yetkililer bu soruna çözüm bulsun. Van Valisi Aydın Nezih Doğan’dan sorunun çözümü için yardım bekliyoruz.” Dedi.   


Orhan AŞAN

Editör: TE Bilisim