Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), 2018 yılı yatırım programı kapsamında 40 milyonluk yatırımı ve 30 projeyi Van’da hayata geçiriyor.

 

VEDAŞ Müdürü Emrullah Okuducu, yaptığı açıklamada, teknik ve ekonomik ömrünü yitiren tesislerin yenilenmesi, havai hatların yer altına alınması, bakım onarım ve sokak aydınlatma çalışmalarının yapılması, kaçak elektrik ile mücadele edilmesi, teknolojinin getirdiği yenilikler ile etkin şebeke yönetiminin sağlanması sayesinde enerji kalitesinin ve sürekliliğinin arttırıldığı söyledi.

 

Van'ın enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla 2018 yılında da tüketici memnuniyetini geliştirecek projeleri hayata geçirdiklerini belirten Okuducu, şunları kaydetti:

 

 

"2016 ve 2017 yıllarında şehir merkezinde yer alan 2 Nisan, Maraş ve Sıhke caddelerindeki havai hatlar yer altına alındı. VEDAŞ, 2018 yılı yatırım programı kapsamında yaklaşık 40 milyonluk yatırımı ve 30 projeyi Van'da hayata geçirmektedir. Yatırım projelerimizden olan havai hatların yer altına alınması çalışması kapsamında ring hatları oluşturulmuş olup bu sayede bir bölgede enerji kesintisi olması durumunda enerjisiz kalan bölgeye anında SCADA merkezi tarafından uzaktan enerji verilebilecektir. Ayrıca hatların yer altına alınması ile şebekemiz fırtına veya kar gibi coğrafi olaylardan da korunacak olup enerji kesintisi de minimuma indirilecektir. VEDAŞ olarak tüketicilerimize en iyi hizmeti sunmak ve memnuniyeti arttırmak için var gücümüz ile çalışmaya devam ediyoruz." 

Editör: TE Bilisim