Muş İl Müdürlüğü tarafından yapılan direk dikimleri ve hat yenileme çalışmaları sırasında bazı direklere leyleklerin yuva yaptığı fark edilince, İl Müdürlüğü doğal yaşamı korumak amacıyla mevcut direklerin sökümünü leyleklerin göçü sonrasına erteledi. Yapılan çalışmaları aksatmamak için direk dikimine ve hat yenileme çalışmalarına devam edildiğini ancak doğal yaşama da zarar vermemek için leylekler tarafından yuva yapılan direklerin göç sonrasında söküleceğini vurgulayan İl Müdürü Suat Coşar, “Korkut İlçemize bağlı Güneyik, Kapılı ve Alazlı köylerinde ekonomik ömrünü tamamlamış eski hatlarımızı yenileme çalışmaları esnasında göçmen leyleklerin direklere yuva yaptığını fark ettik.

Konu ile ilgili uzman bilirkişilerle yaptığımız görüşmeler neticesinde direklere müdahale halinde yetişkin leyleklerin yavrularını terk edebileceklerini öğrendik. Bu kapsamda İl Müdürlüğü olarak yuva yapılan eski direklere şimdilik dokunmama kararı aldık. Tüketicilerimizin verimli enerji almaları için yaptığımız çalışmalarımızı doğal yaşantıya zarar vermeden devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Doğal Yaşamı Koruma Hassasiyeti Taşıyoruz”

Mevcut ve yeni yapılan şebekelerde izole kablo ve kuşkonmaz gibi koruyucu ekipmanlar kullandıklarını belirten İl Müdürü Coşar, “Kuşların şebekemize temas ederek zarar görmelerini önlemek için de çalışmalarımızı ilimizin genelinde sürdürüyoruz. Tüketicilerimize sunduğumuz hizmet kalitesini her geçen gün daha da artırırken elektrik şebekesinin tüm canlılar için güvenli olması için azami özeni gösteriyor, doğal yaşamı korumak için hassasiyetle çalışıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim