Akıllı şebekeler ve akıllı şehirler alanında dünya devlerini bir araya getiren ICSG 2016, Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın dördüncüsü, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Türkerler Holding'in enerji dağıtım şirketi VEDAŞ'ın (Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ) geliştirdiği akıllı şebeke sistemi de görücüye çıktı.

 

Akıllı şebekeler ve akıllı şehirler alanında dünya devlerini bir araya getiren ICSG 2016, Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın dördüncüsü, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı.

Türkerler Holding'in enerji dağıtım şirketi VEDAŞ'ın (Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ) geliştirdiği akıllı şebeke sistemi de görücüye çıktı.

Sistem, özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yüzde 65'ler seviyesinde bulunan kaçak elektrik kullanımıyla mücadele konusunda yeni bir teknolojiyi hayata geçiriyor.

Tamamen milli olan bu teknoloji sayesinde elektrik sayaçları kullanıcıların ev ya da iş yerlerine yerleştirmeye gerek kalmadan enerji nakil direklerine monte ediliyor ve kaçak kullanım durumunda merkezden anında müdaheleye olanak sağlıyor.

Editör: TE Bilisim