7 Haziran genel sonrası Van’da büyük bir başarı elde eden HDP Van Milletvekilleri ilçe seçim kurulunda mazbatalarını aldı.

 

7 Haziran genel sonrası HDP Türkiye’de ve bölgede 13,1’likle büyük bir başarı elde ederek barajı aştı. HDP Van’da da yüzde 74’lük bir oranla Ak Parti’yi geride bırakarak 7 vekilini meclise göndermişti. HDP Van Milletvekilleri dün ilçe seçim kurulundan mazbatalarını aldı. HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Yurdusev Özsekmenler, Âdem Özcaner, Tuba Hezer, Selami Özyaşar ve Remzi Özgökçe YSK İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Öztürk, Hâkim İsmail Sak ve YSK üyesi hâkim Tarık Fıratköroğlu’nun elinden mazbatalarını alarak meclise gitme yolunda adım attılar.

 

Mazbata töreninden sonra YSK İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Öztürk’le biraz sohbet eden HDP’li vekiller hâkim ve savcıların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Öztürk, daha önceleri dar ve küçük olan savcı ve hâkimlerin odalarında düzenlemeye gidildiğini belirterek, “Artık odalarımız daha ferah ve geniş. Bu sıkıntılardan ziyade bizim için önemli olan ülkenin refahı. Demokratikleşme yolunda daha da refah ortamların oluşacağına umuyoruz.” Dedi. Hâkim ve savcıların bölgedeki yoğun demokratik eylemlerden dolayı çok fazla dosyayı incelediğini ve bundan kaynaklı sabah saatlerinde kadar çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Öztürk, “O kadar çok dava açılıyor ki işlemiz haddinden fazla yoğun ve yorucu. Bu yüzden de bölgede bu mesleği yürütmek çok zor.” Şeklinde konuştu.

 

ÖZSEKMENLER: TEVECCÜHE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Sohbetin ardında oradan ayrılan HDP’li vekiller adliye kapısında kısa bir açıklama yaptı. Vekiller adına açıklama yapan HDP Van Milletvekili Yurdusev Özsekmenler, konuşmasına başlamadan önce elde ettikleri başarında dolayı Van halkına teşekkür etti. Özsekmenler, “Bu mazbatalarda il örgütlerimizin, ilçe örgütlerimizin, belediye başkanlarımızın, mahalle meclislerimizin ve halkımızın büyük bir emeği var. Biz mazbataları onların adına alıyoruz. Bundan sonra Van halkının bize gösterdiği teveccühe layık olmaya çalışacağız. Bize oy versin vermesin, hangi nedenden dolayı oy vermiş olsun biz herkesin vekili olacağız.” İfadelerini kullandı.

 

“KARDEŞLİK MESAJI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE VERİLDİ”

Yaşanan problemler karşısında aktif bir şekilde çalışacaklarının teminatını veren Özsekmenler, “Tabi daha da önemli olan barış sürecinin daha hızlı bir şekilde işlemesi. Kesintiye uğrayan çözüm sürecinin başlaması ve Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin ortadan kalkması için çaba sarf edeceğiz. Meclis açıldıktan sonra yeni demokratik ilkelerimize uygun eşitlikçi bir anayasanın yapılması için bütün gücümüzle çalışacağız. Kardeşlik mesajı Van’dan güçlü bir şekilde verildi batıya, batıdan da güçlü bir şekilde kardeşlik mesajı Kürdistan’a verildi. Bütün bunların kardeşliğin, barışın, adaletin, eşitliğin ve refah toplumun yaratılması için bütün vekillerimizle birlikte çalışacağız. Şunda Ankara’da görüşmeler yapılıyor. Biz eş başkanlarımıza yetkiyi verdik. Bu görüşmeleri onlar yürütüyorlar. Her hangi bir problem yaşanırsa da basınla paylaşacağız.” Şeklinde konuştu.  

 

YETKİ EŞ BAŞKANLARDA

Seçimler sonrası tartışma konusu olan partilerin koalisyona gitme konusunda da değinen Özsekmenler, “Parti meclisimiz Ankara da toplandı. Bütün gelişmeleri ve olasılıkları yakından takip edip ve raporlaştırıp MYK’ya gönderdi. Aynı zamanda MYK’mızda toplandı. Bütün olasılıkları gözden geçirdi. Bunların hepsini sonuç bildirgemizde gayet net bir şekilde yazılıdır. Biz seçimlerden önce verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Seçim bildirgemizde yazılan ilkeler çerçevesinde yapıcı olmaya, barıştan ve demokrasiden yana bir hükümetin kurulması için elimizden gelenini yapacağız. Bu konuda da yetkiyi eş başkanlarımıza verdik.” Dedi. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim