Van’da uzun zamandır dernekleşme yolunda çalışmalar yürüten internet habercileri önceki gün Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (Van TSO) bir araya gelerek ilk yönetimini belirledi. Dün 3. kez bir araya gelen medya mensupları, yeni cemiyet kurmak için 8 kişilik yönetim kurulunu belirledi. Van’da yayın yapan birçok haber sitesinin yanı sıra yazılı ve görsel basının da katılım gösterdiği toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Van TSO protokol salonunda yapılan toplantı sonucu Van İnternet Medyası Derneği (VİMED) resmen kuruluşunu ilan etti. Toplantıya 30 aşkın editör ve site sahibi katıldı. Dernek kurucu üyelerinden ve derneğin geçici başkanlığına seçilen Van Bülten.com sahibi Necdet Tam, Van’da basın üzerine büyük boşlukların olduğunu, bu bağlamda derneğin olağan genel kurulunu en kısa zamanda yapacaklarını söyledi. Tam, "Uzun süredir eksikliği hissedilen ve biz çalışan gazetecilerin haklarını korumak için Van İnternet Medyası Derneği'ni kurma kararı aldık. 8 kişilik kurucu üye ile çıktığımız bu yolda üye sayısı her geçen gün artmıştır. Derneğimiz, gerçekten gazetecilik ile uğraşarak evlerine ekmek parası götüren meslektaşlarımızdan oluşmuş, yeni katılımlarla üye sayımız kısa sürede 40'a çıkmıştır" dedi.

 

Van'da internet üzerinden habercilik yapan internet medyasının dernek kurma çalışmasını bundan bir ay önce başlattığını belirten Tam, “VİMED’in ilk bilgilendirme toplantısına 20-25 haber sitesi sahipleri katılırken şimdi ise 30-35 haber sitesi sahibi katıldı. Katılımın bu derece yüksek olması sevindirici. Birlik beraberliği sağlayarak inşallah amacımıza ulaşacağız” dedi.

Yazılı ve görsel basından da üyelerinin olduğunu vurgulayan Tam, “Haber sitelerinde köşe yazarlığı yapanlar da VİMED’e üye olabilirler. İnternet medyasının birçok sorunu var. Bizde internet medyası olarak el ele güç birliği yaparak bu sorunların üstesinden gelmemiz gerekiyor. Bu anlamda bize güvenen ve yeniden görev veren genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum. Van İnternet Medyası Derneği kurucuları Ziya Türk, İshak Kara, İlhan Siyahtaş, Oktay Yıldırımoğlu, Abdürrahim Yeşilağaç, Bekir Güneş ve Gönül Demir'den oluşuyor” dedi. 

 

 

 

Editör: TE Bilisim