Van Büyükşehir Belediyesi’nden ihale ile devri alınan VOTAŞ, halka arz edilmesi ile yeni bir başlangıç yapmak istiyor. Yeni seçilen VOTAŞ Yönetim Kurulu şirketi ulusal bir marka getirmek için kolları sıvadı. Bu amaçla Türkiye’de örnek teşkil edecek işletmelere ziyaretler gerçekleştirirken, iyi uygulamaları Van’da uygulamak üzere çalışmalar yapıyor.

 

VOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Karaman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Abi, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Faruk Biner ve Tarım İl Müdürlüğünde Uzman Yüksek Ziraat Mühendisi Yusuf Taşkın’dan oluşan bir heyetle VOTAŞ’a ziyaret gerçekleştirdi.

 

VOTAŞ heyeti, sektörde söz sahibi olan işletmelerin bulunduğu İzmir’de Hayvancılık, Meyvecilik, Yem Bitkileri alanlarında çalışmalar yaparken, firmalarda modern üretim teknikleri konusunda uzmanlardan yeni fikirler aldılar.

 

VOTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Abi, Hayvancılık, meyvecilik, Yem bitkileri sektörlerinin Merkezi haline gelen İzmir ve yöresine bir çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek ‘Sektörün merkezi haline gelen İzmir’de farklı tesislerde incelemelerde bulunduk. Sektörde söz sahibi olan firmalar da üretim tesislerini gezdik. Uzmanlardan yeni fikirler aldık, kendi potansiyelimiz hakkında görüş alıverişinde bulunduk’ şeklinde konuştu.

 

VOTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Abi, Gezinin ilk gününde süt üretimi sektöründe en önemli tedarikçi ve danışmanlık firmalarından biri olan TE-TA firması ile sütçülük ve besilik üzerine görüşmeler yaptıklarını ifade ederek ‘Burada üretim tesislerini gezdik, ertesi gün Türkiye’nin fidan üretiminin yüzde 65’ini elinde bulunduran Ödemiş Bademli bölgesinde özellikle bölgemizde çalışmalar yapan birkaç fidan üretim ve danışmanlık firması ile görüşmeler yaparak bölgemiz iklim ve toprak şartlarına uyum sağlayabilecek ve en iyi verim verebilecek meyve fidanlarını değerlendirdik. Fidan işletme alanlarını ve o bölgede kurdukları modern bahçeleri gezdik. Daha sonraki gün İzmir ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Merkezlerinde Uzman ve Veteriner hekimleri ile görüşmeler yaptıktan sonra birliğin Tire ve Ödemiş’teki Damızlık Düve Üretim Merkezlerini ziyaret ettik. Foça’daki Simental ve Holstein damızlık düve deneyimi olan bir işletme ile görüşmeler gerçekleştirdik’ dedi.

 

Metin Abi,  yaptıkları tüm görüşmeler ve işletme ziyaretleri neticesin de VOTAŞ işletmemizde önümüzdeki dönemde;

 

1.Mevcut devam eden besi üretimimizin kapasitesini artırarak kesintisiz bir şekilde üretimi devam ettirmeyi

 

2.İlk etapta minimum 100 baş gebe düve almak suretiyle süt işletmemizi aktif hale getirerek buradan elde edilecek yeni düvelerle işletme kapasitesini hızlı bir şekilde arttırmayı

 

3.Mevcut 250 dönüm verim alınamayan elma bahçesinin sökülerek yerine modern yarı bodur ve bir kısım deneme amaçlı tam bodur meyve bahçesi tesis etmeyi

 

4.Yem bitkileri üretim alanlarını önümüzdeki süreçte gerek kendi işletmemiz gerekse bölge ihtiyaçları göz önüne alınarak çok daha verimli bir şekilde değerlendirmeyi

 

5.Gerek kendi işletmemiz gerek çevremizde üretilen sütlerin işlenerek daha yüksek katma değerli ürünlerin üretildiği bir süt işletme tesisi kurmayı planlıyoruz

 

VOTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Abi, büyük potansiyele sahip VOTAŞ İşletmesini uzmanların desteği ile önümüzdeki süreçte bölgede önemli bir marka haline getirmek için çalıştıklarını belirterek ‘Yaptığımız çalışma ziyaretinde gezdiğimiz işletmelerden edindiğimiz deneyim ve tecrübelerden sonra VOTAŞ potansiyeli ile çok önemli bir üretim merkezi olacaktır. Hayvancılık, meyvecilik, Yem bitkileri alanında bölgede lider bir kuruluş ve ilimizin en önemli markası yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz’ dedi. 

Editör: TE Bilisim