İstanbul'da Elçin ve Sinan A. çifti aralarındaki anlaşmazlık sebebiyle hemen hemen her gün tartışıp kavga etmeye başladı. Elçin A.'nın eşinin üzerine bıçakla yürümesi sebebiyle ayrılan çift, sonrasında ise barıştı. Anlaşmazlık büyüdükçe boşanma davası açıldı. Çifti ayıran mahkeme, çalıştığı için kadına 'yoksulluk nafakası' ödenmemesine karar verip eşit kusurlu olduğu gerekçesiyle tazminat talebini reddetti. Elçin A.'nın yoğun bir şekilde itiraz da bulunması istinaf tarafından da kabul görüldü.

MAHKEME KARARI BOZULDU

Bu kez dosya Yargıtay 2. Ceza Dairesi'nin eline ulaştı. Kadının bıçaklı saldırısından sonra evlilik birliğinin devam ettiğine dikkat çeken yüksek yargı, davacı erkeğin barışarak eşini affettiğini bu sebepten ötürü kadına kusur yüklenemeyeceğini açıkladı. Eşine; "Nerede kaldığın, ne yaptığın belli değil. Ben 10 tane karı bulurum ancak bir tane ana bulamam" şeklinde hakaretlerde bulunan koca ise tam kusurlu olarak açıklandı. Tazminat ve nafaka kararlarının hatalı olduğuna hükmeden Yargıtay, mahkeme kararını ise bozma kararı verdi.

ASGARİ ÜCRET ALANA YOKSULLUK NAFAKASI

Yargıtay, yargılama sürecinde asgari ücretle işe başlayan kadının yoksulluk nafakası talebiyle ilgili şu şekilde ifadelerde bulundu; 'Asgari ücret seviyesinde gelir elde eden kadın yararına yoksulluk nafakası koşulları gerçekleşmiş olup, elde ettiği gelir kadını yoksulluktan kurtaracak düzeyde değildir.' denildi.

Editör: TE Bilisim