ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - İpekyolu Belediyesi tarafından İpekyolu ilçesinde bulunan bin 100 kişiye kurs ve eğitim veriyor.

 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK ) ile İpekyolu Belediyesine yapılan atama sonrası göreve gelen İpekyolu İlçe Kaymakamı Cemil Öztürk tarafından “İpekyolu İyi Gelecek” slogana ile başlatılan yaşam merkezlerinde bin 100 kursiyere eğitim veriliyor.

 

Verilen eğitimler kapsamında Erçek Yaşam Merkezini ziyaret eden Belediye Başkan Vekili Öztürk, incelemelerde bulundu, kursiyer ve öğrencilere malzeme dağıttı.

 

İlk olarak yaşam merkezini gezen Öztürk, kur alan kursiyerler ile sohbet etti. Kursiyerleri ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Öztürk, spor, sanat ve meslek kursları olmak üzere toplam 32 branşta bin 100 kursiyere eğitim verdiklerini söyledi.

 

 

ERÇEK’TE 330 KURSİYERE MALZEME

Öztürk, “Şu anda gerek ilçe merkezinde gerekse kırsalda kurslarımız devam ediyor. Bugün açılışını yeni yaptığımız Erçek Yaşam Merkezi’nde 330 kursiyer ve öğrencimize malzeme dağıtımını gerçekleştirdik. 330 öğrencimiz bugün kursa başladı. Kurslarımız içinde spordan sanata ve değerler eğitime kadar her türlü kursların olduğu branşlar var. Bunun içinde bilgisayar, masa tenisi, fitnes, Osmanlıca dil kursu, değerler eğitimi kurslarımız yer almaktadır. 32 branşta bin yüz kursiyerin olması, sayının önemini göstermektedir.” Dedi.

 

 

ÖZRÜTK: KADINLARA KOLAYLIK SAĞLADIK

Kursa gelen kadınlar için kolaylıklar sağladıklarını söyleyen Öztürk şöyle konuştu: “Kadınlarımız buraya gelerek hem kurs alıyor hem de çocuklarını kreşe bırakabiliyorlar. Bu anlamda kursa gelmeleri için bir kolaylık sağladık. İpekyolu Belediyesi olarak biz kendilerine bir çanta hazırladık. Bu çantalarda ayakkabı, tişört, şapka ve buna benzer malzemeler bulunuyor. Burası Erçek ve merkeze 25 kilometre uzaklıkta bir mesafede yer alıyor. Bunu burada yapmanın kolay olmadığını düşünüyorum. Bu kursların açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Okullar açılana kadar burada öğrencilerimize de eğitimler verilmeye devam edecek.”

 

Programa, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ve belediye temsilcileri de katıldı.

 

 

TOPLAM BİN 100 KURSİYER VAR

Proje kapsamında Berivan Kültür Merkezi'nde 150, Engelsiz Yaşam Akademisi'nde 150, Maya Kadın Yaşam Merkezi'nde 120, Merkez İmam Hatip Lisesi, Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zaferler İlköğretim Okulunda 200 ve olimpik yüzme havuzundaki eğitimlere katılan 150 kursiyer ve öğrenciye de malzeme dağıtımı gerçekleştirildiği bildirildi.

 

 

Editör: TE Bilisim