Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yaşar’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. İpekyolu Muhtarlar Derneği, Yaşar’ı ziyaret etti. Muhtarlar Genel sekreter Yaşar’a sıkıntılarını aktardı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yaşar, İpekyolu Muhtarlar Derneğinin üyelerini kabul etti. Dernek Başkanı Muhtar Turgut Külay ve 13 mahalle muhtarı mahalleleriyle ilgili sıkıntıları Genel Sekreter ile paylaşıp sorunlarının çözülmesini ricasında bulundular.

 

BORCU FİNANSE ETMEK PROBLEM!

Büyükşehir’in büyük sorunları olduğunu belirten Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yaşar, “Siz muhtarların talepleri aslında öyle karşılanmayacak talepler değil. Ama belediyenin içerisin de bulunduğu durum itibariyle hakikaten sıkıntılı günler yaşıyoruz. Belediyenin 980 milyon gibi bir borcu var. Belediyenin 673 milyon gibi bir bütçesi var. Bununla borcu finanse etmek hakikaten problem. Toplamda borç 980 milyondur.’’ dedi.

 

SIKINTILARI BİRE BİR DİNLEME ELİMİZİ KUVVETLENDİRİYOR

Büyükşehirlerde muhtarlıkların kentin güzel yerlerinde olduğunu ifade eden Yaşar, şunları söyledi: “Diğer illerde mahallenin sıkıntılarının, mahallelinin dinlenebildiği yâda rahat ulaşabildiği yerler var. Bizim mahalle örneğini verirsek, mahallemizin muhtarlığı hakikaten güzel bir yer değil. Kendi imkânlarıyla oluşturulmuş. Van Büyükşehir Belediyesi olarak bizim muhtarlarımıza verdiğimiz bir değer şuradan anlaşılır. Bizde Muhtarlıklar Daire Başkanlığı var. Bu birim kırsal dâhil tüm muhtarlarımızın sıkıntılarını sorunlarını dinleyen ve raporlayan bir birimdir. Burada sizlerin dertlerini sıkıntılarınızı çözecek bir ekibimiz var. Bu ekibe iletilen tüm sorunlar bize ulaştırılıyor. Haftaya bir aksilik olmazsa Gevaş ilçemizde ilçenin tüm muhtarlarıyla beraber 2017 yılı içersin de yapılabilecekleri inşallah istişare edeceğiz. Van’da da bunu bölge bölge yapmak gerek. Binin üstünde muhtarlık var. Tek tek zaman ayırmak sıkıntılı. İşte Muhtarlıklar Daire Başkanlığı bizim için biz avantaj. Sıkıntıları bire bir dinleme elimizi kuvvetlendirerek gelecek planlamalarımızda yol gösterici görevi görüyor.”

 

“BİR CUMHURİYET CADDESİNE MAHKÛM OLMUŞUZ”

Kent merkezinde ulaşımla ilgili çok ciddi sıkıntıların olduğunu yineleyen Genel Sekreter Yaşar, ulaşım sıkıntısını giderme anlamında çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Yaşar, “Ulaşım sıkıntısı bir ay önce UKOME toplantısında görüşüldü. Evet, ulaşımla ilgili bir çalışmamız var. Bu çalışmayla kentteki ulaşım sorunu biter mi derseniz bitmez. Sorunu alternatif yollar ve otoparklarla çözmek lazım. Peki, tüm bu sorunların kısa sürede çözülmesi mümkün mü o da mümkün değil. Çünkü karşımızdaki sorun birkaç aylık bir sorun değil ki yılların sorunu var. Bu bir siyasi partiden gelen sorunda değil, bütününün sorunudur. Bir Cumhuriyet Caddesine mahkûm olmuşuz. Bunun dışında birkaç caddemiz var. Önemli olan bunların alternatifini oluşturmak. Biz şimdi bunun üzerinde çalışıyoruz. Alternatif üretmediğimiz sürece kentteki bu trafik sorununun çözülmesi mümkün değil. Popülist bazı düşüncelerle ben bunu çözerim deriz ama yok öyle bir şey. Ne zaman ki alternatif yollar bulundu. Bunu kamulaştırma veya 18. Madde ile mi yaparsın. Bütün bu çalışmalar bittikten sonra sadece cumhuriyet caddesine mahkûm edilmiş bir Van’ın önünü açarsa o zaman trafik sorunu çözülmüştür. Yoksa bir iki rötuşla çözülecek bir çözüm değil” diye konuştu.

 

Genel Sekreter Yaşar’ı yeni görevinden ötürü kutladıklarını ifade eden İpekyolu Muhtarlar Derneği Başkanı Turgut Külay, amaçlarının Büyükşehir Belediyesiyle beraber halka hizmet etmek oluğunu söyledi. Külay, “Hepimizin amacı bu hizmeti yaparken gerçekten daha güzel ve başarıyı ortaya koymaktır. Biz muhtarlar gerçekten yerelde yaptığımız hizmetlerde birçok sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Örneğin bizlerin muhtarlığa ait yerleri yoktur. Muhtarların çoğu kiralarda kalarak görevlerini yürütüyorlar. Buda bir maliyete neden oluyor. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyemizden destek bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim