Bitlis'in Tatvan ilçesinde vatandaşlarca bulunduktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde koruma altına alınan ve "Bivan" adı verilen ayı yavrusu, uçakla Bursa'daki Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

 

Tatvan'da ormandan yerleşim alanına inerken bulunduktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen ve YYÜ Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde koruma altına alınan iki aylık ayı yavrusu, yeni yuvasına uğurlandı.

 

YYÜ Veterinerlik Fakültesi son sınıf öğrencisi Tülay Erdönmez tarafından anne şefkati ile bakılan ve "Bivan" adı verilen yavru ayı, özel hazırlanan bir kafes içerisinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Ferit Melen Havalimanından THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a gönderilen "Bivan" oradan Bursa'daki Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ulaştırılacak.

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, yaptığı açıklamada, merkez olarak ilk kez ayı tedavi ettiklerini söyledi.

 

Yaralanan ve güçsüz duruma düşen hayvanları tedavi edip yeniden doğaya bıraktıklarına ifade eden Aslan, şöyle konuştu: "Son olarak Bitlis'ten yağış ve soğuk havanın hakim olduğu doğada  bir ay önce bir vatandaş ölmek üzere iken buldukları yavru ayıyı Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri aracılığı ile bizlere ulaştırdı. Yoğun bakım tedavisine alınan yavru ayı kendine geldi. Verdiğimiz bütün tedavilere çok kısa süre içinde cevap verdi. İsmini Bitlis ve Van'ın birleşiminden oluşan 'Bivan' koyduk. Biz burada kendimiz bakabilecek yeterli imkana sahibiz ama daha mutlu olabilmesi uzmanlaşmış olan bir rehabilitasyon merkezine gönderiyoruz. İlk kez ayı tedavi etmiş olmamız bize de tecrübe oldu. Hayvan hastanemiz bölgede bulunan bütün yaban hayvanlarına hizmet vermektedir. Bunun içinde çok mutluyuz."

 

Bivan'ın tedavi sürecini yakından takip eden üniversite öğrencisi Erdönmez de yavru ayıya çok alıştığını belirterek, " Ama yabani hayata uyum sağlayabilmesi için araya mesafe koydum. Buna rağmen sesimi duyduğunda hemen koşup yanıma geliyor. Ondan ayrılacağım için üzgünüm." dedi. 

Editör: TE Bilisim