Van’ın Çaldıran ilçesinde yuvadan düşen ve kedilere yem olmaktan polis memuru tarafından kurtarılan yavru çalı kuşu koruma altına alındı.

 

Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bir polis memuru, iş çıkışı Vanyolu Caddesi üzerindeki bir bankta dinlendiği esnada, üç katlı bir binanın çatı katından düşen yavru çalı kuşunu fark etti. Etrafta dolaşan kedilerden koruduğu yavru kuşu hemen avucuna alarak sahiplenen polis memuru, “Kuş daha yavruydu ve uçamıyordu. Bir kafeste beslenip büyütülmesi gerekir. Sokağa bıraksaydım kedilere yem olacaktı. Kimseden kuş kafesi bulamayınca, ilçedeki özel bir rehabilitasyon merkezine götürdüm. Sağ olsunlar kuşu sahiplendiler, mutluyum” dedi

 

Rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak görev yapan Tansu Özipek, kuşu alarak rehabilitasyon merkezinde koruma altına aldı. Kuşla yakından ilgilenen Özipek, uçma yeteneğini kazanana kadar sahip çıkacağını söyledi. Özipek, “Yavru kuşa bakmayı görev biliyoruz. Hayvan sevgisini bilmeyenler, insan sevgisinden de yoksunlar” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim