ŞEHRİVAN HABER

Van Edebiyat Mahfili, birbirinden kıymetli yazar ve şairleri Van’da ağırlamaya devam ediyor. Kurulduğu günden beri edebiyat alanında kentte önemli çalışmalara imza atmayı sürdüren Van Edebiyat Mahfili, 24 Eylül Cumartesi günü Güven Adıgüzel’i Van’da ağırlayacak.

VAN EDEBİYAT MAHFİLİ YAZAR VE ŞAİRLERİ KENTTE AĞIRLAMAYI SÜRDÜRÜYOR…

Şair, yazar ve senarist Güven Adıgüzel, 24 Eylül Cumartesi günü saat 18:00’de Van Edebiyat Mahfili iş birliği, Van OSB Mesleki ve Teknik Koleji desteği, Elite World Otel’i, Etçi Sinan Usta katkılarıyla Van’da kitapseverlerle bir araya gelecek. Elite World Otel’de gerçekleşecek imza ve söyleşi programının moderatörlüğünü Ümit Gültepe yapacak. Hem söyleşi hem de imza günü gerçekleştirecek olan yazar, şair ve senarist Güven Adıgüzel’in kitapları okurlara ücretsiz olarak sunulacak.

GÜVEN ADIGÜZEL KİMDİR?

İzmir'de doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde öğrenciyken arkadaşlarıyla birlikte başladığı edebiyat çalışmalarına, 2005 yılında Son İstasyon, 2009 yılında Çete ve 2011 yılında Racon dergilerinin yayın yönetmenliği görevini üstlenerek devam etti. 2013 yılında Salim Nacar’la birlikte B Planı dergisini çıkardı. Yazı, şiir, eleştiri ve denemeleri; Post Öykü, İzdiham, İtibar, Film Arası, Muhit, Şiir Versus gibi birçok dergide yayımlandı. TRT Haber, TRT Diyanet, TRT Türk’te senarist ve metin yazarlığı yaptı. Dünya prömiyerini 41. Uluslararası Moskova Film Festivali’nde yapan, yurtiçi ve yurtdışında katıldığı festivallerden birçok ödül alan, 2016 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından Yapım Desteği verilmiş uzun metraj sinema filmi Kapan, 2018 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından Yapım Desteği verilmiş Zenci Musa ve 2019 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından Senaryo Yazım ve Yapım Desteği verilmiş Obruk adlı uzun metraj sinema filmleriyle birlikte, Bağımsız Uzun Metraj Belgesel Film (2020) Ataların Uykusu, Bağımsız Uzun Metraj Belgesel Film (2021) Ernesto’nun Cenneti’nin de senaristidir. Halen ikamet ettiği Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde senaryo ve edebiyat çalışmalarını sürdüren yazar, 1 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim