Ankara'da bir basın toplantısı düzenleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Asgari ücret artışı için bugün bir araya geliyoruz; bin 300 TL net asgari ücret rakamında umuyoruz mutabakata varacağız. Başbakan ile dün yaptığımız görüşmeler çerçevesinde asgari ücret artışından kaynaklanan maliyetin yüzde 40'ının hükümet tarafından karşılanması için düzenleme yapılması önerildi" dedi.

 

SADECE 2016 İÇİN GEÇERLİ

Çalışma Bakanı, "8.5 milyon asgari ücret alacak olana 1 ocak 2016 tarihinden itibaren yüzde 40'lık desteği teşvik olarak ortaya koyuyoruz. Bu düzenleme sadece 2016 için geçerli" diye devam etti. 

Bu konudaki önergelerin dün akşam itibariyle TBMM'ye getirildiğini belirtti ve muhalefet partilerinin de bu öneriyi makul karşıladığını söyledi.

 

BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ

Soylu, "Danışma kurulunda bu öneriye destek veren HDP, hükümet önerisi olarak sunulduğunda destek vermedi ve biz de geri çektik, şimdi bunu yasa teklifi olarak vereceğiz. Asgari ücret için verdiğimiz taahhütü yerine getireceğiz, Başbakan bugün asgari ücretin bin 300 TL olarak açıklanması talimatını verdi. Yasa teklifi yeni yılın ilk haftasında 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere hazırlanacak" dedi.


(KaynakHürriyet)

Editör: TE Bilisim